ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deyutza07 din Buzau
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 48 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / AICI PUTETI POSTA ORICE... / Liceenii vor avea ore mai putine Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
Cristian IONITA
Apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 596
... ai-putine/

Liceenii vor avea ore mai putine
Cotidianul | 04 Martie 2009

Elevii de liceu vor avea maximum 30 de ore pe saptamana. S-au taiat, in functie de profil si de anii de studiu, orele de consiliere, o ora de sport si una de la a doua limba straina.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, ar putea inainta, in aprilie, propuneri pentru examinarile de anul viitor, atat in ceea ce priveste tezele cu subiect unic, cat si bacalaureatul. Cat priveste reducerea numarului de ore la 30 pe saptamana pentru elevii de liceu, Ecaterina Andronescu a aratat ca in acest fel elevii au fost 'descarcati' de unele ore.

'Vrem sa centram curricula pe formarea de competente, inainte de a trece la reducerea numarului de ore pe saptamana. Sper ca toata lumea sa fie multumita', a spus Ecaterina Andronescu, in cadrul audierilor de la Camera Deputatilor, unde a prezentat raportul privind Starea invatamantului.

Ea a precizat ca orele de educatie fizica si sport au ramas in trunchiul comun al curriculei pentru liceele cu program sportiv, dar la cele teoretice s-a scos o ora, lasand alte doua ore la decizia scolii, plus dreptul de a-si face echipe sportive. 'in acest fel, sper sa se dezvolte echipe de handbal, volei, tenis si sa ii ajutam pe copii', a explicat ministrul.

Potrivit ministrului Educatiei, decizia a avut la baza ideea ca, in invatamantul superior, studentii au alocate 28 de ore pe saptamana, iar pentru elevii de 14-18 ani 'programul supraincarcat era cu atat mai dificil'. 'in aceasta etapa in care se desfasoara in teritoriu miscarea de personal, am redus numarul de ore de la 33-34, la unele licee, sau 37-38 la altele, la 30 de ore pe saptamana', a declarat, marti, ministrul Educatiei, in Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor. Doar liceele vocationale de arta sau coregrafie vor avea 33 de ore pe saptamana, pentru ca 'elevii nu sunt solicitati foarte mult psihic, ci se considera ca fac orele din placere', explica Doina Pana, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar.

Modificarile s-au facut in functie de profil. Secretarul de stat Doina Pana a explicat pentru cotidianul.ro ca 'sunt peste 200 de specializari, iar noi am incercat sa nu afectam nici elevii si nici normele profesorilor. Am facut un compromis, pentru ca elevii trebuie sa-si formeze anumite competente la sfarsitul celor 12 clase, dar si sa fie pregatiti pentru examenul de bacalaureat'. Secretarul de stat ofera si doua exemple de 'reduceri': 'La profilul mate-info sau cele tehnologice am scos o ora de la cea de-a doua limba straina' si ' la clasele de a IX-a si a XI-a s-a scos ora de consiliere care se facea o data pe an. Am hotarat sa o lasam doar la anii terminali, in clasa a X-a, la finalul invatamantului obligatoriu, si la clasa a XII-a'.

De cand ma stiu m-am tot intrebat de ce in Romania "serviciile publice" sunt "dimensionate" ptr a da de lucru celor angajati si nu ptr a raspunde nevoilor reale ale societatii.

Consider total eronat ca intr-o tara unde audienta telenovelelor e la loc de frunte sa "tai" orele de educatie fizica. O sa ajungem in curand o tara de imbuibati obezi.


pus acum 15 ani
   
CRISTI M
Apicultor

Din: SLATINA ,
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 457
Ce rau imi pare ca nu mai pot fi elev acum , dar as vrea sa fiu cu  mintea de acum .  

Modificat de CRISTI M (acum 15 ani)


_______________________________________
Am invatat ca doi oameni pot privi acelas lucru , si pot vedea ceva total diferit .

pus acum 15 ani
   
andrei_salaj
Apicultor

Din: Zalau,Salaj
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 657
e o prostie....sportul ar trebui bagat tot la 2 zile in programa scolara.foarte multi copii sunt obezi...si creste nr acestora pe zi ce trece..de ex eu
am 10 ore de mate pe sapt...4 info...4 fizica....nus cam multe...amuh stiu ca sunt la profil mate excelenta da da-le naibii ca astia te innebunesc...


_______________________________________

Telefon:0747823338
ID messenger:  tarba_andy

pus acum 15 ani
   
mihaimoldova
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 874
foarte  bine  si  nu ar  strica  mai  multa practica  si cu sportul asai  

_______________________________________
pasnic

pus acum 15 ani
   
stefan1
Apicultor

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1334
Internetul este motivul pentru care orele de sport ar trebui suplimentate si nu reduse. Inainte copii mergeau la joaca pentru ca nu aveau multe tentatii in casa. Acuma unii nu mai ies din casa si scoala ar trebui sa suplineasca.

pus acum 15 ani
   
mihaimoldova
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 874
ha ha
 


_______________________________________
pasnic

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la