ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login
POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: angel_jo pe Simpatie.ro
 | Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 25 - 72 ani |
|
albinasebes
Apicultor
Din: sebes
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 62
|
|
am pus mierea recoltata de la salcam la maturat. cat trebuie sa stea in bidoane pana sa o pun in borcane? trebuie sa o strecor din nou?
|
|
pus acum 15 ani |
|
cristi x
Apicultor
Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
|
|
timpul pt maturare depinde de: - concentratia de apa din miere; - temperatura locului de maturare. asa ca este greu sa-ti raspunda cineva la aceasta intrebare. orice filtrare suplimentara duce la cresterea calitatii.
|
|
pus acum 15 ani |
|
albinasebes
Apicultor
Din: sebes
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 62
|
|
deci e bine ca dupa ce o scot din bidon sa o strecor din nou sa inteleg. intr-o carte am gasit cam asa: la peste 20 grade - 3 zile; +25grade - 1,5 zile; + 30 - 18 ore; +35 grade - 10 ore; + 40 grade - 6 ore. sunt reale aceste valori?
|
|
pus acum 15 ani |
|
cristi x
Apicultor
Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
|
|
un mentor al meu tinea mierea la 48 grd timp de 24 h. cred va valorile prezentate sunt cam optimiste.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Nikolas
Apicultor
 Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 39
|
|
In carte ar fi trebuit sa puna si volumul si diametrul maturatorului; si de aici se pleaca cu calculul zilelor si temperatura.
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
valy gudas
Apicultor
 Din: Baia Sprie.MM
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 594
|
|
albinasebes a scris:
am pus mierea recoltata de la salcam la maturat. cat trebuie sa stea in bidoane pana sa o pun in borcane? trebuie sa o strecor din nou? |
Se tine pana cand 1 litru de miere cantareste minim 1,4 Kg.
valy
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
|
|
pus acum 15 ani |
|
PricopArthur
Apicultor
 Din: Medgidia - jud. Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1701
|
|
valy gudas a scris:
albinasebes a scris:
am pus mierea recoltata de la salcam la maturat. cat trebuie sa stea in bidoane pana sa o pun in borcane? trebuie sa o strecor din nou? |
Se tine pana cand 1 litru de miere cantareste minim 1,4 Kg.
valy |
Superb raspunsul! Nu e nevoie sa strecori decat mierea de la suprafata dupa ce se ridica toate corpurile plutitoare.
_______________________________________ Miere multa si inima curata
|
|
pus acum 15 ani |
|
paulcopony
Apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
|
|
??? voi nu o scoateti din rame direct buna? i sa intamplat in-trun an lui taicameu sa se fluidezeze rau mierea din 2 bidoane ,nus motivu , le-a lasat cu o sitta in loc de capac ,sa nu intre ganganii si sa se evapore mierea si dupa 2 sapt era gata buna
|
|
pus acum 15 ani |
|
mihaipop_55
Apicultor
 Din: Arinis MM
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 249
|
|
s-a evaporat apa din miere si nu mierea!
_______________________________________ vesnicia s-a nascut la sat!!! 0742121721
|
|
pus acum 15 ani |
|
apis09
Apicultor
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 46
|
|
Nikolas a scris:
In carte ar fi trebuit sa puna si volumul si diametrul maturatorului; si de aici se pleaca cu calculul zilelor si temperatura. |
Un strat de miere de 1 metru inaltime, la 20 grade C se limpezeste in circa 5 zile.
Supusa luminii solare si temperaturii de peste 40 grade C mierea isi micsoreaza insusirile terapeutice.
Extragerea mierii se face cand cel putin 1/3 din fagure este capacit; cand depaseste 18% apa, mierea este relativ foarte usor alterabila. Greutatea unui litru de miere lichida: - 1443 grame contine apa 16% - 1429 grame contine apa 18% - 1416 grame contine apa 20% - 1402 grame contine apa 22%
|
|
pus acum 15 ani |
|