ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pissy_kitty la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Sibiu
cauta Barbat
24 - 48 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / INTRETINEREA ALBINELOR / GMO si sanatatea albinelor Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
drone1952
Vizitator



Dlor,
Tot mai multa literatura despre plantele modificate genetic se aduna pe zi ce trece lucru care I-a facut pe multi sa gindeasca ce impact au acestea asupra albinei.
Platele modificate genetic pot avea impact direct si indirect asupra albinelor.
Efectul direct al noilor proteine asupra albinelor se poate manifesta prin ingurgitarea acestor noi proteine prin polen,nectar si mana care poate avea sau nu efect asupra comportamentui,dezvoltarii si supravietuirii.
Efectul indirect il pot avea prin mutatiile pe care se pot produce.Luind in serios posibilele influente negative tot mai multe institute de carcetari(N. Zeenlanda,Elvetia,Danemarca)s-au apucat de studii serioase.Cum vedeti aceste plante in ideea ca nu peste mult timp ne vor bate la usa(unele au si deschis usa).
Cu stima


pus acum 16 ani
   
filip
Apicultor

Din: Aninoasa.Hd.Stupii in jud Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1832
Din fericire sunt locuri in Romania unde se traieste fara curent electric si se ara cu cai sau boi.Daca impactul plantelor modificate genetic are efect asupra albinelor,saracia si lipsa banilor face din Romania o tara inca ecologica.Nu discutam de peturi,sticle ,etc.Ci de zone in care omul este prea sarac sa cumpere pesticide,seminte modificate genetic,lasind sa se dezvolte in voie specii autohtone care produc nectar de cea mai buna calitate.Economia asta de piata in care conteaza profitul cu orice pret indeamna copii spre alte zarii, lasind in urma meserii respectabile fara adepti.Apicultura este una dintre ele in care dragostea de albine,natura,biodiversitatea se impletesc.Pacat ca nu putem sa formam o breasla puternica cu un cuvint greu de spus.

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
drone1952
Vizitator



Dle filip,
In parte aveti dreptate.Sintem inca o tara ecologica dar,deja,romanul chiar sarac se pare ca e receptiv la nou si deja toti vorbesc si folosesc Round up(ierbicidul) si altele  asa ca nu m-ar mira ca in viitorul apropiat sa vad pe Baci George folosind intens plante modificate genetic(saminta ajunsa la el pe nu stiu ce cai)si atunci Tata te pupa cu tara ecologica.Oricum putem vorbi despre efecte plantelor modificate genec asupra albinelor.
Cu stima

Modificat de drone1952 (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
drone1952
Vizitator



Dle filip,
"Pitra, clisa, paradaica si piaprca ustoroaie" Cred ca va spune ceva ca Ardelean.V-as intreba unde sint acele "paradaici"(rosii) pe care nu te mai saturai sa le maninci.(Apropo,le mincau si cei care acum vin la noi ca si comisari europeni si ne spun cum sa crestem rosiile in concordanta cu normele...)
Sa va spun ca si State si in Europa au aparut grupari care cauta seminte care se foloseau nu cu mai mult de 50 de ani. O fac oare de prosti sau cu gindul la un lucru bine gindit?
Cu stima


pus acum 16 ani
   
PricopArthur
Apicultor

Din: Medgidia - jud. Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1701
Acum 4 ani eram la un coriandru. Albinele nici nu s-au uitat la el, in schimb am tras miere de la maracini. Si ce miere! Receptionera de la Atalanta se lingea pe degete. Si cata miere i-o fi trecut ei prin maini!
    Anul acesta am scapat o rapita salbatica la Hateg. In 2 zile ( ce am mai prins din ea) mi-a umplut caturile cu miere.
    Anul trecut intre Abrud si Adamclisi un tip a pus in iulie floarea soarelui si nu a facut nimic.
    Acum multi ani, un primar de la noi a arat izlazul si a pus lucerna. Nu a facut nimic.
    Eu cred ca planta perena nu poate fi inlocuita chiar asa usor.


_______________________________________
Miere multa si inima curata

pus acum 16 ani
   
drone1952
Vizitator



Dle PricopArthur,
Fara sa fiu un nou Nostradamus pe alt forum la postarea care credeti ca sint cele mai importante plante melifere(sau cam asa) am spus ca cele mai importante sint "Buruienile'. N-as dori sa prindeti clipa cind veti merge la rapita(care va fi modificata genetic) veti avea cules de "buruieni'.
Cu stima


pus acum 16 ani
   
bio
Apicultor

Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 939
..flora spontana te ajuta de cele mai multe ori..nu face prea multe ''talente''... totul este sa ne ajute si conditiile meteo...

_______________________________________
Click aici daca doriti sa vorbiti pe messenger cu bio
Userul acum e:

pus acum 16 ani
   
maximus
Apicultor

Din: valcea taica...valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 363
deja a aparut si la noi in tara floarea soarelui modificata genetic,si s-a cultivat masiv anul acesta.ca idee,uleiul de floarea soarelui de acum incolo nu mai trebuie consumat.rapita la fel,s-a cultivat si ea ca OMG,si sant stupari care au luat totusi miere de la floarea s. si de la rapita,ambele sustinute de firma Sandoz din SUA,patroana OMG-urilor.problema e ca albinele iau si polen de acolo,iar efectele apar in zeci de ani,nimeni nu stie cand,prin mutatii dezastruoase,la orice organism care consuma,inclusiv omul.

pus acum 16 ani
   
PricopArthur
Apicultor

Din: Medgidia - jud. Constanta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1701
Dle Drone, problema este intradevar f serioasa. Intrebarea este cum ar trebui sa luam pozitie?
    Totusi eu am incredere in ,,buruieni" . Astea sunt romance. Cred ca sunt primul nostru aliat.


_______________________________________
Miere multa si inima curata

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la