dragos2006
Apicultor
Din: Rm. Sarat
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 4502
|
|
Dragi apicultori,
Aşa cum aţi fost deja informaţi prin intermediul primei circulare pe care o regăsiţi pe site-ul I.C.D.Apicultură,, anul 2008 a însemnat pentru apicultura românească o relansare a activităţii profesionale şi asociative şi în acelaşi timp, o reafirmare a potenţialului său. Acest lucru a fost posibil graţie unei manifestări ce dorim să devină o tradiţie: TÂRGUL NAŢIONAL AL MIERII.
Aşa cum alte oraşe ale ţării au creat deja o astfel de tradiţie, dorim ca şi bucureştenii să beneficieze de „dulceaţa mierii” şi binefacerile produselor stupului iar dumneavoastră, apicultorii să vă puteţi prezenta rezultatele muncii şi imaginaţiei în domeniul tehnicii apicole.
Este motivul pentru care, vă invităm să participaţi la Ediţia a II-a a Târgului Naţional al de mierii – Bucureşti, organizat de ACA din România împreună cu Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în perioada 2-4 octombrie 2009, prilej cu care alături de diferite sortimente de miere românească veţi găsi şi alte produse ale stupului, suplimente alimentare , medicamente de uz uman şi veterinar şi produse cosmetice pe bază de produse apicole.
În acest an, un segment aparte va fi reprezentat de un stand de specialitate unde se va prezenta o largă diversitate de produse alimentare ecologice.
Amplasarea standurilor se va face, la fel ca la prima ediţie, pe platforma ACA / I.C.D.Apicultură din Bucureşti, B-dul Ficusului nr.42, sector 1.
Organizată după Congresul Internaţional de Apicultură a APIMONDIA de la Montpellier din septembrie, manifestarea ACA din România va fi un prilej de discuţie şi schimb de experienţă asupra problemelor actuale cu care sunteţi confruntaţi atât dumneavostră, în activitatea cotidiană cât şi toată apicultura mondială. Este motivul pentru care, în ziua de sâmbătă 3 Octombrie, în sala de festivităţi a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, se va organiza un simpozion cu tema generală: „Probleme actuale ale apiculturii româneşti şi internaţionale”. În cadrul simpozionului, cei ce doresc pot contribui cu scurte prezentări pe tematici apicole diverse, inclusiv comerciale.
Anul acesta mai marcheză un moment important: Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Apicultură al A.C.A., aniversează 35 de ani de activitate. Dorind să vă facem cunoscută activitatea institutului de-a lungul celor 35 de ani, în ziua de 2 octombrie, odată cu deschiderea oficială a Târgului Naţional al Mierii – Bucureşti, Ediţia a II-a, se va organiza un Simpozion al ICDA cu tema: „“Realizări, preocupări şi perspective ale cercetării în apicultura românească la 35 de ani de existenţă”. Intrarea publicului la acest simpozion este liberă.
La cele două manifestări, prezentările se vor face pe format power point, DVD-uri, diapozitive sau orice alt mijloc vizual.
Intrarea publicului la Târgul Naţional al Mierii şi al Produselor Alimentare Ecologice este liberă.
Înscrierile şi rezervările de standuri se vor achita până la data de 25 septembrie la sediul ACA din România:
Plata se poate face în numerar la sediul ACA( B-dul Ficusului nr.42, sector 1, 013975 Bucureşti; telefon: 021-233 40 19 (Doamna Director Economic Mariana Bălan) sau prin transfer bancar în contul: RO33CARP041600218821RO01, Banca Carpatica, Sucursala Pantelimon, Bucureşti.
Organizarea manifestării şi taxe de participare:
Târgul de miere (2-4 octombrie) 1 stand ( 3x 3m ) – cort - echivalentul în RON a 50 Euro la cursul BNR la data plăţii. Tariful este valabil pentru toată perioada desfăşurării manifestării şi cuprinde toate facilităţile necesare bunei etalări şi prezentări a mărfurilor.
Simpozion „I.C.D.Apicultură “Realizări, preocupări şi perspective ale cercetării în apicultura românească la 35 de ani de existenţă” 2 octombrie 9.00 – 15.00
Tematica simpozionului va cuprinde prezentări legate de:
a. Genetică şi ameliorare a albinelor
b. Resurse nectaro-polenifere
c. Sănătatea albinelor element esenţial în condiţiile aplicării codului de bună practică în apicultură - apicultură biologică (ecologică
d. Tehnologie apicolă şi calitatea produselor apicole conform cerinţelor legislaţiei europene şi internaţionale
e. Valorificarea produselor stupului în alimentaţie şi sănătatea umană şi veterinară – realizări şi perspective în contextul integrării europene.
Masa rotunda <Agricultura Ecologica in Romania>. Organizatori: Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Asociatii de Producatori, Producatori si Procesatori.
2 octombrie 15.30 – 17.00
Simpozion de apicultură: „Probleme actuale ale apiculturii româneşti şi internaţionale” 3 octombrie 2009 orele 09.00 – 15.00
Timp alocat prezentărilor: 10-15 minute
Taxa de participare pentru prezentari orale şi postere: 100 RON
Taxa de participare cu prezentări comerciale (reclame): 15 minute, 200 RON
Pentru rezervări standuri:
Persoana de contact: dr.ing. Adrian Siceanu
Pentru plata standurilor: ec. Mariana Bălan, (tel: 021 233 40 19)
Pentru prezentări simpozion, rezumatele vor fi transmise la dr.bioch. Cristina Mateescu
Detalii pe
Vă aşteptăm să vă alăturaţi ACA din România în acest demers!
_______________________________________ Moralitatea este instinctul de turma al individului. (Friedrich Nietzsche)
|
|