ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Crina.candy 23 ani
Femeie
23 ani
Harghita
cauta Barbat
24 - 44 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / SUNT INCEPATOR / zahar sau melasa ??? Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
FlorinI
Apicultor

Din: Braila
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 41
sa vorbim putin de siropul de stimulare-hranire din perioada septembrie...
din cunostintele mele generale, zaharul tos e dextroza, care e convertit de albine in fructoza si bagat in celule ca miere,(cu prelucrarile de rigoare)
daca in loc sa ii dau zahar pe care trebuie sa-l converteasca dau direct melasa alimentara, adica fructoza, e mai bine?
melasa e fructoza alimentara folosita in industria de patiserie ca indulcitor penru fursecuri, biscuiti, etc
astept pareri, propuneri, sugestii
nu prea am coronite si vreau sa dau cca 500 g / stup, ca si stimulent si sa bage si ele ceva


_______________________________________
"Putin, e mult mai mult, decat deloc" - Ionascism

pus acum 15 ani
   
stefan1
Apicultor

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1334
Zaharul nu este dextroza ci este zaharoza, care contine o molecula de glucoza si una de fructoza. Dextroza este denumirea mai veche a D-Glucozei (forma de glucoza care se gaseste in natura). Mai exista L-Glucoza, de aceeasi formula(H12C6O6), dar cu dispunerea gruparilor H, OH, in oglinda fata de D-Glucoza.
Si fructoza are aceeasi formula concentrata ca si glucoza, dar are doua grupari alcoolice(H2COH) fata de una in cazul glucozei. Si fizic cele doua monozaharide se desebesc destul de mult: glucoza este solida la temperatura mediului, cu punct de topire destul de ridicat, pe cand fructoza este lichida. Ca putere de indulcire, glucoza are 75% din puterea de indulcire a fructozei.
Mierea are cam in proportii egale glucoza si fructoza. Sorturile de miere in care procentul de fructoza il depaseste pe cel al glucozei (ex cea de salcam), cristalizeaza mai greu.
Si din siropul de zahar albinele nu fac transformarea numai in fructoza ci si in glucoza, in proportii egale.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la