ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / STIATI CA...? / Capacelele celulelor Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
stefan1
Apicultor

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1334
Capacelele celulelor de puiet contin 58% ceara si 42%masa bruta (celuloza, polen, apa). Procentul de polen se apreciaza la 20%. La celulele de miere, capacelele au un procent mult mai mare de ceara.
Un capacel de celula cu miere (nu de la celule de puiet, cum am scris in alta parte), cantareste 2,7mg imediat dupa capacire. Dupa 5 zile cantareste 1,6 mg iar in a 12-a zi numai 1,1mg. Deci in 12 zile capacelul a pierdut 60% din ceara, care a fost mutata in alte parti ale stupului.

O celula are normal 0,282cm cubi si poate inmagazina 0,4-0,43 g miere sau 0,18-0,19 g polen.
Dupa eclozionarea a 16 albine dintr-o celula, volumul acesteia scade cu 6%.


pus acum 14 ani
   
milu56
Apicultor

Din: Almeria
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1252
Asa da,de unde ai acest citat?

_______________________________________
Albina trebuie apreciata pentru organizare harnicie si igiena.

pus acum 14 ani
   
bismark
Apicultor

Din: baleni jud.galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 47
Acest lucru recomanda schimbarea fagurilor cit mai des 1-2 ani  deoarece celula se micsoreaza albina iese  din ce in ce mai mica si mai anemica.Incepind din primavara voi tine o evidenta clara a fiecarei rame ii voi pune o mica eticheta cind a fost introdusa ca sa o schimb la prima ocazie cind o extrag.Cred ca astfel voi preveni si aparitia unor boli sau acarieni.Rolul natural al roiului tocmai acesta este de a scapa de neglijenta apicultorului.Din experienta mea de o viata cu albina prevenirea si gasirea unor metode naturale  care sint la indemina oricui pot salva apicultura.Multumesc tuturor celor care scriu pe acest forum,deoarece omul cit traieste invata unul de altul nu sa nascut nimeni invatat.Deoarece anul 2010  va fi un an greu si pentru noi ,oriunde am fi pe acest glob doresc de pe acum sa transmit  tuturor UN AN BUN CU MAI MULTE BUCURII   si LA MULTI ANI.

_______________________________________
In aceasta lume orice suflet are rostul lui.

pus acum 14 ani
   
admin
Administrator

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1113
Domnule Bismark, nu cred ca merge metoda etichetarii ramelor ca sa stim cand sa le scoatem. Sa va dau un exemplu: o rama din mijlocul cuibului trebuie schimbata mult mai repede decat una de pe la margini daca ma insel va rog sa ma corectati. Cel mai bine este sa le schimbam ochiometric, si ramele negre sa le tragem din vara spre margini ca la strangerea din toamna sau la o extractie acestea sa fie scoase si reformate.

pus acum 14 ani
   
ioanardelean55
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 537
mult mai simplu e sa scri cu pixul pe partea superioara anul cind ai introduso in stup. dar asa cum spune bee daca ai ochiul format .si sti sa faci jocul ramelor atunci e ok. dar aici nu exista o regula ,unele foite sint cladite prost si trebuie sa la schimbi in primul an alti faguri se rup la transport ,altii la extras in aceste cazuri scrisul s-au biletelul nu-si mai au rostul .

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la