ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive din Covasna
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / PRODUSELE STUPULUI / miere cremizata Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
cristi x
Apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
in strainatate se foloseste pe scara larga aceasta forma de comercializare a mierii. sunt curios daca cineva a incercat si mai ales daca aceasta forma de prezentare a mierii ar avea succes pe piata romaneasca. daca cineva este interesat ii pot prezenta procedura de obtinere. eu am folosit aceasta forma in casa si a avut succes. nu am avut timp suficient sa produc un lot de proba pentru clientii mei, dar poate o voi face in viitorul apropiat.

pus acum 17 ani
   
bio
Apicultor

Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
...cum se produce mierea cremizata?...Trebuie ceva instalatie speciala?..sau reusim cu tehnica mai putina....

_______________________________________
Click aici daca doriti sa vorbiti pe messenger cu bio
Userul acum e:

pus acum 17 ani
   
cristi x
Apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
mierea cremizata se produce prin introducerea unei cantitati mari de aer in mierea fluidizata si adaugarea unei maiele pregatita special. procedeul este simplu, dar destul de laborios.
maiaua se pregateste luand circa 1-2 % din cantitatea de miere pe care dorim sa o cremizam. mierea trebuie in prealabil incalzita 1-2 zile la 48-50 grd pentru a nu mai exista nici un germene de cristalizare. cantitatea pentru maia se mixeaza pana incepe sa semene cu o frisca. se intrroduce in frigider si se repeta mixarea de cel putin 10 ori in 24 h. dupa aceste 24 h se amesteca cu restul de miere care si ea a fost incalzita la 48-50 grd 1-2 zile.
se mixeaza tot amestecul si se pune in borcane care vor fi depositate la o temperatura de 15-18 grd. in cateva zile veti avea miere cremizata.
diferenta intre mierea cremizata si cea cristalizata este ca diferenta dintre unt si margarina. untul tinut la rece nu poate fi intins pe paine, in schimb margarina da.
totusi trebuie sa precizez ca se va folosi numai sorturi de miere care cristalizeaza.


pus acum 17 ani
   
balasbebe
Apicultor

Din: Zalau
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 186
In cadrul unei discutii cu un specialist, am inteles ca mierea care a cristalizat, ca sa nu mai fie incalzita, pentru a se putea consuma, se poate crema fie cu ajutorul  unui facalet, lingura de lemn, asa cum se invarte mamaliga. Poate ca acest procedeu nu este de "durata", dar pentru casa, pentru clientii care stiu ce inseamna mierea naturala, eu zic ca este mai simplu.
   Daca dai pe GOOGLE, la sectiunea "cremarea mierii, vei gasi si unele dispozitive.
   Pentru comercial, poate este mai recomandata metoda lui cristi x


pus acum 17 ani
   
bio
Apicultor

Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
...zilele acestea sigur incerc sa cremizez si eu o galeata doua sa vad cum este...In bormasina prind o ........ si dai invirteala..

_______________________________________
Click aici daca doriti sa vorbiti pe messenger cu bio
Userul acum e:

pus acum 17 ani
   
manu
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
dar se poate si fara incalzire deoarece caldura strica , facind aceasta inainte de a apare cristalizarea naturala cind e mierea proaspata

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la