ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login
POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: the_sexy_girl_alive din Covasna
| Femeie 24 ani Covasna cauta Barbat 24 - 47 ani |
|
cristi x
Apicultor
Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
|
|
in strainatate se foloseste pe scara larga aceasta forma de comercializare a mierii. sunt curios daca cineva a incercat si mai ales daca aceasta forma de prezentare a mierii ar avea succes pe piata romaneasca. daca cineva este interesat ii pot prezenta procedura de obtinere. eu am folosit aceasta forma in casa si a avut succes. nu am avut timp suficient sa produc un lot de proba pentru clientii mei, dar poate o voi face in viitorul apropiat.
|
|
pus acum 17 ani |
|
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
|
|
|
pus acum 17 ani |
|
cristi x
Apicultor
Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
|
|
mierea cremizata se produce prin introducerea unei cantitati mari de aer in mierea fluidizata si adaugarea unei maiele pregatita special. procedeul este simplu, dar destul de laborios. maiaua se pregateste luand circa 1-2 % din cantitatea de miere pe care dorim sa o cremizam. mierea trebuie in prealabil incalzita 1-2 zile la 48-50 grd pentru a nu mai exista nici un germene de cristalizare. cantitatea pentru maia se mixeaza pana incepe sa semene cu o frisca. se intrroduce in frigider si se repeta mixarea de cel putin 10 ori in 24 h. dupa aceste 24 h se amesteca cu restul de miere care si ea a fost incalzita la 48-50 grd 1-2 zile. se mixeaza tot amestecul si se pune in borcane care vor fi depositate la o temperatura de 15-18 grd. in cateva zile veti avea miere cremizata. diferenta intre mierea cremizata si cea cristalizata este ca diferenta dintre unt si margarina. untul tinut la rece nu poate fi intins pe paine, in schimb margarina da. totusi trebuie sa precizez ca se va folosi numai sorturi de miere care cristalizeaza.
|
|
pus acum 17 ani |
|
balasbebe
Apicultor
Din: Zalau
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 186
|
|
In cadrul unei discutii cu un specialist, am inteles ca mierea care a cristalizat, ca sa nu mai fie incalzita, pentru a se putea consuma, se poate crema fie cu ajutorul unui facalet, lingura de lemn, asa cum se invarte mamaliga. Poate ca acest procedeu nu este de "durata", dar pentru casa, pentru clientii care stiu ce inseamna mierea naturala, eu zic ca este mai simplu. Daca dai pe GOOGLE, la sectiunea "cremarea mierii, vei gasi si unele dispozitive. Pentru comercial, poate este mai recomandata metoda lui cristi x
|
|
pus acum 17 ani |
|
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
|
|
|
pus acum 17 ani |
|
manu
Apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
|
|
dar se poate si fara incalzire deoarece caldura strica , facind aceasta inainte de a apare cristalizarea naturala cind e mierea proaspata
|
|
pus acum 15 ani |
|