ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / INTRETINEREA ALBINELOR / Alcoolul Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
balas
Apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 664
Se poate face alcool din miere. Primavara se va face un amestec de miere, cu propolisul dizolvat in alcool. Este un bun stimulent pentru albine. Inlocuieste cu succes PROTOFILUL.
Stiati? Este 100% natural si sigur.


pus acum 14 ani
   
crisbee
Apicultor

Din: ipotesti suceava
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 187
probat?

pus acum 14 ani
   
balas
Apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 664
da va rog sa confirme si Liviu

pus acum 14 ani
   
crinul
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 110

balas a scris:

Se poate face alcool din miere. Primavara se va face un amestec de miere, cu propolisul dizolvat in alcool. Este un bun stimulent pentru albine. Inlocuieste cu succes PROTOFILUL.
Stiati? Este 100% natural si sigur.

unii betivi fac alcool si din c____t ce te mai sti  si mai au uni curaj sa zica ca esti p___...


pus acum 14 ani
   
teinegru64
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 421
Daca de Boboteaza curg streasinile,va fi....vin mult.Astazi au curs.Curg si acum.
Uraaaaaa!Si la anuuu...o vom face si mai lataaaa.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
bucovineanu
Apicultor

Din: jud Suceava
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1538
La noi se spune ca daca de Boboteaza curg streasenile va fi miere vara, iar daca este chiciura pe pomi, vor fi fructe multe. La mine nu au curs si nu a fost nici chiciura.

Modificat de bucovineanu (acum 14 ani)


_______________________________________
Ce bine ar fi daca nu am avea expresia "Las'ca merge si asa."

pus acum 14 ani
   
dorindafi
Apicultor

Din: Novaci-Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 10
pt bucovineanu:veniti la mine ca a fost si una si alta.    

_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA

pus acum 14 ani
   
bio
Apicultor

Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939

crinul a scris:

...
unii betivi fac alcool si din c____t ce te mai sti  si mai au uni curaj sa zica ca esti p___...


..asa CRINULE, scoate ce ai mai bun din tine..!!..)

..Afirma-te, dar respecta colegii de FORUM !..Daca in REAL LIFE,  asa vorbesti cu parintii sotia sau copii dumitale esti pe un drum gresit.

Poate nu inteleg eu postarea dumitale, ... sper, ca pe viitor vei aborda mai mult apicultura.


_______________________________________
Click aici daca doriti sa vorbiti pe messenger cu bio
Userul acum e:

pus acum 14 ani
   
florin_florin
Apicultor

Din: arges
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 69
alcool de 70 grade pus la macerat cu ceai hepatic 1 si ceai hepatic 2 lasat la macerat apoi diluat cu apa distilata pina la ? si iese protofil . Stie cineva reteta bine ?

pus acum 14 ani
   
roxana
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 24

bio a scris:


crinul a scris:

...
unii betivi fac alcool si din c____t ce te mai sti  si mai au uni curaj sa zica ca esti p___...


..asa CRINULE, scoate ce ai mai bun din tine..!!..)

..Afirma-te, dar respecta colegii de FORUM !..Daca in REAL LIFE,  asa vorbesti cu parintii sotia sau copii dumitale esti pe un drum gresit.

Poate nu inteleg eu postarea dumitale, ... sper, ca pe viitor vei aborda mai mult apicultura.


Crinul ...are dreptate.
Rachiul de ..pufoaica se face din INGREDIENTUL... dat de Crinul.

Modificat de roxana (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
peoapis13
Apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 18

roxana a scris:


bio a scris:


crinul a scris:

...
unii betivi fac alcool si din c____t ce te mai sti  si mai au uni curaj sa zica ca esti p___...


..asa CRINULE, scoate ce ai mai bun din tine..!!..)

..Afirma-te, dar respecta colegii de FORUM !..Daca in REAL LIFE,  asa vorbesti cu parintii sotia sau copii dumitale esti pe un drum gresit.

Poate nu inteleg eu postarea dumitale, ... sper, ca pe viitor vei aborda mai mult apicultura.


Crinul ...are dreptate.
Rachiul de ..pufoaica se face din INGREDIENTUL... dat de Crinul.


Ma nana ma... daca tot postati porcariile astea inseamna ca le-ati si probat.
Auzi ,,roxana '' , daca tot ii dai dreptate lui crinu postati si reteta....nu de alta dar
mai faceti schimb de experienta si de .....baze de aprovizionare  


pus acum 14 ani
   
peoapis13
Apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 18

florin_florin a scris:

alcool de 70 grade pus la macerat cu ceai hepatic 1 si ceai hepatic 2 lasat la macerat apoi diluat cu apa distilata pina la ? si iese protofil . Stie cineva reteta bine ?


Da clik pe google-protofil sau cauta la postarile lui Dragos 2006
si vei gasi filmuletul;de altfel singurul   


pus acum 14 ani
   
roxana
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 24

peoapis13 a scris:



Ma nana ma... daca tot postati porcariile astea inseamna ca le-ati si probat.
Auzi ,,roxana '' , daca tot ii dai dreptate lui crinu postati si reteta....nu de alta dar
mai faceti schimb de experienta si de .....baze de aprovizionare  


O altă prezenţă remarcabilă īn lista denumirilor de băuturi alcoolice este pufoaica, metonimie produsă de reducerea din formulele mai explicite ţuică de pufoaică, rachiu de pufoaică sau vodcă de pufoaică. Pufoaică (cu sensul denotativ, de "haină scurtă, vătuită şi matlasată", provine, cum a demonstrat mai de mult profesorul Th. Hristea, din rusescul fufaika, contaminat cu puf, prin etimologie populară. Produsul artizanal aminteşte de Ilf şi Petrov, īn al căror Viţel de aur apărea vodca din taburet - taburetovka. Băutura este evocată īn reportaje actuale: "Pufoaica, băutura de bază a ţăranului" (...); "moş Mituşcă şi Petre (...) beau pufoaică translucidă" (Adevărul, 25.11.2007); "Rachiul din pufoaică se vinde bine īn sezonul rece" (Adevărul, 9.02. 2006). Īntr-un astfel de reportaj, se explică originea - legendară sau realistă - a băuturii; textul mai adaugă o serie de denumiri glumeţe la lista permanent deschisă: "Īn procesul de fabricaţie pot fi utilizaţi electrozi de sudură, pufoaice puse la macerať sau chiar găinaţ, pentru o fermentare mai rapidă. Trebuie să ai un stomac de tablă ca să nu suferi după asemenea trotil dubios.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la