ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil ramona23
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 52 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / AICI PUTETI POSTA ORICE... / 26 de ani in California Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Ideea a venit de la indrumarea celui cu biciul in mana si dupa cava analiza cred ca este buna.
Incep a povesti aventura personala si impresi facute in acest timp.

Uitandu-ma in urma inca vad imaginea de al Gara de Sud Ploiesti unde ca tanar de 17 ani eram in tren cu familia si cateva zeci de persoane ne urau drum bun. Era noapte afara. Era Iunie 1983.
Imi aduc aminte scena similara in Bucuresti unde pe peron asteptam sa urcam in trenul de Roma si erau cateva zeci ce cunostinte si rude cu noi. Eu taceam si priveam agitatei si speram sa plece trenul mai repede.
Lunii in urma imi aduc aminte cand mi sa pus in fatza o hartie sa semnez fara de care cica nu primeam viza de iesire. Era renntarea la cetatenie. Parca nicio clipa nu am stat pe ganduri.
Trenul mergea spre Roma si in Belgrad am iesit sa imi dezmortesc picioarele un pic.
Ajunsi in Venetia am avut cateva ore la indemana si in ciuda sfaturilor am luat-o pe jos pe strazi sa casc gura. Primele gondole vazute mi-au ramas in memorie.
Inapoi in tren stateam cu ochii mari privind alti pasageri. Un grup de soldati italieni intra in vagonul aglomerat si se intind pe culoare sa doarma. Le inspectam uniforma si cataramele si incaltamintea cu ochii cat cepele.
Eu ca romanul eram la hainele mele cele mai bune, pantaloni de stofa si camasa alba. Parca nu gandeam practic atunci.
Ajunsi in Roma era soare si aprox 10 dimineata. Megem sa ne luam bagajele de la vagonul de bagaje si ........ nu existau. Disparusera. Ni se da o chitanta si ..... niciodata nu am mai vazut acele bagaje. Mie nu prea imi pasa ca nu intelegeam dar parinti erau ..... tot ce au dorit sa ia cu ei ca amintire a disparut din prima zi.
La gara in Roma lume multa si forfota dar mie mi-au picat ochii pe o motocicleta Honda cu 4 cilindri. Oauuuuuu, doar in filme mai vazusem asa ceva. Eram ...
La gara apar niste romani si ne spuna sa nu ne suim in niciun taxi ca pensiunea Dina este aproape. Fara bagaje de dus a fost o nimica toata sa ne dasam condusi cateva strazi langa o cladire de piatra. Niste camere mari si inalte si ma uitam la pereti ca erau intradevar de piatra.


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
3 saptamani am stat in Roma.
3 saptamani memorabile.
Cazare si 3 mese pe zi ni se oferea.
Curiozitatea ma scos pe strazi imediat dupa masa de dimineata in explorare.
Faceam cercuri in jurul pensiuni pe strazi din ce in ce mai mari.
Am gasit o harta aruncata de un turist si seara am memorato.
A doua zi am luat paine cu mine si am plecat de dimineata in ciuda cerintei tatalui sa stau aproape.
Astfel am ajuns la toate fantanile Romei si catacombe si Vatican si Coloseum si am avut zile cand am mers intr-o singura directie pana am ajuns la camp.
Veneam seara inainte de cina si faceam un dus si mancam si ieseam din nou.
Am gasit cateva piete prin drumurile mele si intr-o Duminica cascand gura pe acolo am vazut pe unul descarcand un camion de pepeni. Prin semne m-am facut inteles ca il pot ajuta asa ca .... in 2 ore zambeam ca era camionul gol si pepeni frumos asezati. Mi-a dat eu un pumn de bani acolo cu multe zerouri si colorati. Dar din semna am inteles ca sa mai vin dimineata pe acolo. Acuma aveam si bani asa ca incep sa ma uit la preturi sa invat ce si cum. Aveam mii de lire.   Revistele cu motociclete ma atrageau, metroul, inghetata, si damigenele cu vin rosu de prin magazine. La pensiune am povestit la toti ca erau cateva famili de romani. Acuma aveam bani sa intram la muzee asa ca am luat si parinti la mers pe aproape. Ma duceam cu metroul pana la cap de linie si inapoi de am invatat intr-o zi toate statiile. Intr-o dimineata am zis sa merg pana la plaja. Asta mi-a lipsit. O plaja cu nisip negru, vulcanic, si femei cu sani goi. Era totusi 1983. Apa calda si valuri frumoase si cum eu nici macar Marea Neagra nu o vazusem in viata mea ma impresionat. Langa mine era o femeie cu 2 copii si arata ...... superb. La 19 ani cam orice femeie goala arata superb. Oricum sa intiparit in memorie cum se juca in valuri cu copii si cat de bronzata era pe sanii plini. Dar mintea mea ........ ma apuc sa sap o groapa in nisip cu mainile. Cam pana la cot si gasesc niste pene si o bucatica de ziar si o acopar frumos si presar nisip deasupra inainte sa ma retrag 20 de pasi sa privesc. Si ca un ghinion copii ies din apa si mama cea sexi ii alearga pe plaja direct spre ....... offff. Mai rau ca intrun film.
Am stat la plaja pana sa inserat si inapoi spre casa ca se facuse foame.
Am mai lucrat cateva diminete si am cumparat vederi si timbre asa ca am tot scris vreo 20 la cunostinte si colegi si vecini.
Intr-o zi am tot dat tarcoale la Coloseum ca avea gard sa gasec cum sa intru in interior dar fara succes.
Seara dupa cina ieseam din nou si mergeam pe la marile fantani unde se canta muzica si cascam gura pana la miezul nopti spre suparatea lui tata.


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
stefan1
Apicultor

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1334
Andrei, scri foarte frumos! Unele amintiri iti raman in memorie pentru toata viata. Ca esteuropean plecat in aventura occidentala cred ca ai multe de povestit. Mai asteptam.

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Era un pic de terasa unde stateam si priveam afara la amiaza cum se strangeau prostitualtele la intersectie sa inceapa meseria.
La orice ocazie ma holbam la motociclete care ma fascinau de pe atunci.
Am stat mai mult acolo datorita la 4 Iulie, sarbatoarea USA dar a venit si ziua cand ni sa spus ca maine uracam in avion. Habar nu aveam ce e ala avion in realitate dar cu tot ce aveam eu intr-o punga de plastic si prin buzunare de dimineata devreme eram gata. La aeroport lume multa si eu cuminte merg ca oile prin strunga si ma trezesc intr-o "sala" cu sute de scaune frumoase. Oauuu, asa e intr-un avion? Era un Pan Am 747 cu peste 400 de pasageri la bord. Incepe sa se miste si eram numai ochii dar imi aduc aminte parinti ca se tot rugau tinandu-se de mana. Ani mai incolo am fost intr-o situatie similara lanaga niste romani mai invarsta care se rugau si isi pupau cruciulita pana a decolat avionul. Offf.
In avion lipit de scaun am stat si un cuvant nu am scos. Copil exemplar.   Aterizat la New York dupa cozi si stampile si culoare prin tuneluri iesim la lumina zilei si pt prima data vad masini mari. Cadrilac, Lincoln mi-au ramas ca o imagine si cativa care indrumau lumea in toate directiile dupa cerinte. Avionul de acolo la Los Angeles nu mi-a lasat nicio memorie noua sau eram prea incarcat cu imagini noi.
Imi aduca aminte prima seara ca am dormit pe o sofa dar nu se inchideau ochii de loc.
De dimineata soare si frumos si gata sa ies pe strazi dar mi se spune sa nu plec departe ca ma ratacesc.    Eu??? Am batut Roma in lung si lat pe jos si cum de m-as rataci. Putin stiam eu din realitatea dar cu timpul am invatat ca sunt intr-o metropola de 250km lungime pe 150km. Sa tot mergi pe jos.
Se fac harti si acte in primele zile si inchiriem un apartament in Whittier intr-un complec unde mai erau si romani si piscina si era doar parter si un etaj. Semnez o hartie ca voi plati biletul de avion cand o sa-mi iau serviciu si cum era vara si vacanta imi petrec zilele in piscina si mergand pe jos prin imprejurimi in explorare.
Primeam vreo +$400 si vreo $180 in cupoane alimentare so plateam parca $200 la chirie. Tin minte o zi calda ca o iau cu mai mult curaj pe o strada mai mare in explorare si merg cateva ore de mi se face sete. Pe dreapta un gazon verde frumos cu sitemul de irigatie pornit si eu ...... cu setea asa ca fara sa stau pe ganduri pun genunchiul jos la jetul de apa. Ce as mai rade acuma. Dar am prins-o pe fica mea la 2 ani facad acelasi lucru odata.
Dau de o strada plina de portocali pe trotuar si normal ca ma minunez. M auit in dreapta si in stanga si "fur" cateva portocale din pom. Mai incolo sa aflu ca sunt ale ..... municipalitati si de fapt nu le culege nimeni. Asa ca vine romanul calic cu sacose si aduna si cara si aduna si cara pana am umplut o cada de portocale. Incerc sa dau in dreapta si stanga dar nimeni nu era interesat de portocale. Offff. Iau de la vecini o storcatoare si ma apuc sa le storc si sa pun la bidoane de 2 litri pana sa umplut congelatorul si frigiderul si asa au mai primit cate uni cunoscuti. De atunci nu am mai cules portocale.
Cu piscina in curte si fost inotatore cica de performanta eram ca un peste printre localnici si nu dureaza mult ca administratorul sa-mi ofere pozitia de antrenor de inot. Oauuuuu, $5 pe ora. Fac program si se aduna copii si copile si plin de mine incerc sa fac din ei olimpici. Numai joaca era in capul lor dar totusi reusesc cu o duzina sa organizez niste competiti de si parinti veneau sa se bucure.
Tot ieseam pe strazi in explorare pana dau de raul Sfantul Gabriel la aprox 1km de unde stateam. Unde este apa e si peste asa ca ..... niste fir si niste ace si o nuia mai lunga si cateva rame si aduc peste acasa. Dupa cateva zile incep sa umblu pe rau in sus in explorare si vad multe egrete si pasari de apa pe langa niste baltoci intinse. Prindeau peste din apa mica asa ca ........ in apa cu mine si cand simt pesti pe la picioare nu imi venea sa cred. Baga mainile in apa si arunca pesti pe mal. Mai rau ca la desene animate. Scot tricoul si inod manecile si plin de peste cu el in carca spre casa. Inca miscand il pun in cada si plin de avant iau pungi si un rucsac si inapoi la apa. Pana sa inserat aveam cada plina si ........ ce fac eu cu peste. Da-l in dreapta si stanga si curata si congeleaza si ...... mi-a ajuns peste de atunci.
Venea toamna si incepeau scolile si sub indrumarea altora ne strandem un grup sa mergem la o scoala de engelza considerata cea mai buna. Dimineata la autobuz ca sa schimbam inca unul si sa ajungem la scoala tocmai in Los Angeles. O scoala mare cu 5 etaje parca si de dimineata pana seara cursuri pe 7 nivele. Facusem engleza din generala dar ........ nu ma atras niciodata si chiar am ramas corijent un trimestru. Dar in noul mediu se lipeste engleza de mine cu usurinta ca trec din clasa in clasa in cateva luni pana la ultimul nivel unde se discuta politica, filozofie, arta....
Tot acolo aflu de o scoala profesionala Friedman Occupational Center in partea opusa a centrului dar ..... acolo ma prezint. Casc gur la brosurile lor si ....... electronist ma fac cica. Inscriere la cursuri si dimineata ma jucam cu tranzistori diode si letcomul si de acolo treceam prin centru orasului se imi luam un carnat, o branza si o paine si le mancam in parc Pershing Square inainte sa merg la engleza pana seara la 21.00 si de acolo spre casa cu autobuzul. Dimineata eram grup dar sera venea fiecare de la programul lui. Ce zile placute.
Nu a durat mult sa-mi dau seama ca electronica asta era sub nivelul meu asa ca m-au pus sa dau un test teoretic si practic si mi-au dat diploma.   
Mi sa stricat distractia.
In weekend mai mergeam pe la alti romani locali si cu unul mai mic ca mine facem planul sa facem nista bani. Imi vine mie ideea sa adunam frunze asa ca luan 2 greble si niste saci de plastic si mergem din poarta in poarta unde avea mai multe frunze pe gazon si ne oferim serviciile. Nici nu imi venea sa cred cand terminam prima si ne da $10. Prindem curaj si pana seara impartim $100. Oameni eram. Chiar daca prafuiti.


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Termin eu cursul de electronica si merg la biroul de plasare si ma impotmoleam la intrebarea: "Si cum ajungi la munca?" Imi aduc aminte ca am mers la primul meu interviu cu autobuzul si totul a fost floare la ureche pana la aceasi intrebare. La asa oras ori lucrezi aproape ori ai mijloc de transport.
Oricum inca mai mergeam la scoala de engleza si tata cumpara de la un roman un chevrolet caprice station wagon de prin '75 parca. Un monstru de masina. Verde, automatica si cu un V8 de 350ci(5.7litre) de mergea ca un tank. Nu mai condusesem niciodata dar in 3 zile prin parcare am prins repede. Merg sa dau de carnet teoria si pe atunci era $10. Iau o carticica de acolo si ma pun pe invatat teoria. Dau scrisul si ma trece si merg sa dau si condusul pe strazi si ma pica. Cica eram prea grabit. Intr-o saptamana dau din nou si trec. Era benzina pe atunci 70 de centi gallonul tin minte. Ma tot plimbam pe strazi si intr-o dimineata mergem cu toti la scoala care mergeam cu autobuzul cu masina dar pe strazi. La intoarcere eram singur cu salupa si hai sa intru pe autostrada. Tin minte ca parca aveam un morcov infipt undeva si luminile masinilor si viteza mi sa intiparit in minte perfect. Normal ca am iesit gresit si am umblat ceva pe strazi noaptea.
Pe la niste romani am gasit o masina fara motor. Un Dodge Colt care de fapt era Mitsubishi facut pt Dodge. Tot cu niste baieti local am fost undeva unde intr-o rapa in munti erau masini prabusite si dam noi de o Toyota data peste cap de multe ori dar cu motorul in conditii bune. Venim cu chei si in cateva ore l-am scos cu transmisie cu tot. Am facut dintr-un placaj ca un tarsh si cu o funie lunga incepem sa-l scoatem din prapastie tragand cu masina de sus. Oauuuuu, aveam si motor. Punem noi motor de Toyota in Dodge si dupa mai multe incercari si schimbari porneste. In California se dadea test de poluare si pe atunci era de stat testarea nu ca acuma. Cum inregistram noi aceasta masina era problema ca scria pe motor Toyota. Pana la urma solutia ce mi-a venit in minte a fost sa murdaresc motorul asa de rau sa nu se mai vada numele.     Ulei si pamant si arta ca dracu motorul dar mergem cu el as la testare. Tin minte ca era o coada lunga si te punea cu rotile pe role si o proba pe teava de esapament si o tineai ceva timp accelerata si treceai.
Aveam inima ca un purice. Ridica capota si se uita si doi insi incep sa rada si sa se minuneze dar imi baga proba si dau gaz si ........ imi da o hartie ca am trecut. Oauuuuuu, prima mea masina. Si era un crem galbui. Ar trebui sa caut o poza. De atunci am inceput sa tot dau nas in nas cu politia.


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
szlörinc
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 144
Dl.Andrei!Sant curios cum va dat visa de intrare in SUA ?Ca si acum se da greu.Dar cum va dat drumu comunistii?
Daca aveti timp,va rog continuat este interesant,trait in alta lume.Daca ati fost vre-o data in vizita?Daca nu sa stit ca aci aproape nimic nu sa schimbat,fata de America tot saraci am ramas.Apropo cu motorul ala---aci si acuma se trece seria motorului in talon nu se considera piese de schimb.Aci inca nu gasest motor,masina abandonata.Saracia mare.


pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Acuma sunt masini bune la preturi derizori la toate colturile de strada.
Uni prefera sa-si doneze masina decat sa se chinuie sa o vanda ca pot scade valoarea donatiei de la venitul anual.
Am mai scris undeva ca am luat motor turbo diesel de mercedes cu transmisie cu to $220.
Oficial cica inamic al statului si anulat cetatenia si expulzat cu hainele pe mine si atat. SUA a fost floare la ureche.


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
centrifuga
Apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 323
inamic al statului la 17 ani?

pus acum 14 ani
   
Batrinul
Apicultor

Din: Sft. Gheorghe
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 869

centrifuga a scris:

inamic al statului la 17 ani?

Ce ? Nu stiai ca singele este mai fierbinte in tinerete ?


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
szlörinc
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 144
Eu n-am avut norocul asta,asi fi fost bucuros in acea vreme daca ma expulza din tara.Am fost torturat de securist in '89 am ramas fara servici cu doi copii minori fara nici un ajutor social.N-am avut numai 30 de familii de albine si aia slabe.

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Realitatea e ca tatal a fost cel rau asa ca ..... toata familia a fost rea. Si nu 17 ci 19 aveam pe atunci. Mare diferenta. Frumoase timpuri.

_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Si prima mea masina Dodge Colt cu motor se Toyota
Doar ca erau un galben mustar si am facut-o eu albastra cu spray.
Nu accepta poza.
Oricum aveam rotii acuma si eram gata pt munca asa ca la prima ocazie am acceptat. de la 6 seara la 6 dimineata facand burghie din vidia de dimensiuni ff mici pt industria electronica. Proprietarul era din Africa de Sud si mai erau 3 romani acolo. Casc eu gura si ma uit la masinariile alea si invat repede ce si cum. Masini de polizat cu discuri de diamant si came in baie de ulei. Parca 10 operam eu si erau fatza in fatza cu un coridor la mijloc pe care mergeai si incarcai masina cand isi termina treaba. Faceau marimi diferite dupa nevoie. La microscop verificam forma varfului si a celor doua canale spiralate si decideam daca merge treaba sau nu mai departe.
Dupa vreao 2 luni se angajeaza si fratele si sora tot acolo si eu bagacios ajung sef de schimb. Cand am vazut ca discurile de diamant nu mai scoteau forma dorita mi-am pus microscopul in fatza si le-am alezat cu un alt diamant pana a revenit forma in parametri.
Normal ca facand asta am luat o bucata din painea unui roman de zi care era expertul si a aparut un dialog mai negativ dar era nevoie si de o mana noaptea asa ca sefu mare mi-a dat mana libera.
Tanar si plin de idei si ...... am sincronizat masinile in asa fel ca atunci cand incarcam una cea opusa sa termine ciclu si api urmatoarea si urmatoarea si .... productia mea a explodat chiar daca dormem un pic in post.
Apartament cu piscina aveam, masina aveam, munca aveam dar ...... aveam chef de scoala. In apartament erau 3 fete cam de varsta mea. Una mai agresiva studenta care ma dus cu masina ei pana la facultatea locala sa casc si eu gura si doua surori cu care stateam seara in piscina cam timid. Una din ele avea niste sanii considerabili si avea 18 ani parca si ......
La un an dupa sosire merg si ma inscriu la facultate dar cum eram cu pluta iau si eu cursuri de baza. Da. la programare eram cu pluta dar in schimb mate, fizica si geometrie eram mult mai avansat decat se preda.
Asa ca dupa ceva discutii cu profesorul aflu ca pot lua cursurile prin concurs.
Adica dau un test si ma trece clasa si mai dau un test si pe urmatoarea si poate o trec. Pun mana pe carti sa vad care e treaba si in urmatoarele 4 luni avansez cu doi ani de scoala.
Intre timp incep sa ma dezmeticesc si eu un pic si descopar ca au o sectie de meditati pt cei cedoresc si in general studenti mai avansati care doreau un ban de buzunar explicau cui dorea subiectul cunoscut.
Pai semnez si eu acolo sa dau meditati la algebra, geometrie, fizica si chimie ca doar imi dadeau $10 pe ora.
Ai acuma ma uimesc cum reuseam sa ma culc la 7 dimineata si la 12 sa merg la cursuri si Sambta sa mai prind si ceva ore de meditatie.
Cum la chimie eram singurul eram tare solicitat de viitoarele surori medicale care nu intelegeau chimia organica.
Am luat clasa de programare robotica si imi aduc aminte cand mi-a picat in fatza primul Mac prin 1985 si desenam si coloram in voie ca un copil.
Pe atunci era Fortran si nu imi placea de loc dar cand era vb de robotica mi sa parut usor si frumos.
Si acolo mi-am dat in petec cand am iesit la tabla si am insirat niste desene si calcule trigonometrice in 3D da profesorul a ramas pe scaun fara sa mai zica nimic. Un vietnamez care era asistent atunci a fost cam singurul care a inteles si cu care m-am inteles ff bine in restul anilor.
La munca devenise plictisitor si ma tineam de glume din plin.
Intr-o noapte prind un soricel si il pun intr-o cutie frumoasa su dedicatie pt Sandy si il pun la ea pe scaun in birou la pauza.
Curioasa desface in graba cutia si ....... incepe sa urle cum in viata mea nu am mai auzit. Si fara oprire urla de am intrat eu in panica si am luat cutia ei din fatza ei. Sa strans tot atelieru sa vada cine sangereaza si biata fata tremura. Offf.
Firma asta organizeaza o echipa de fotbal de sala si hop si eu. Echipament frumos si vreo cateva meciuri in weekenduri foarte placute.
Tot la astia sau organizat clase de karate asa ca ....... inceput si pe alea.
Tin minte ca doar Duminca mai aveam cateva ore libere in rest eram mereu 10 min in urma.
Ma cam plictisisem de munca asta si se acumulase oboseala.
Pe la miezul nopti dormeam eu linistit si un polonez trebuia sa ma trezeasca la 2 dar ......... nu a mai facut-o asa ca managerul ma pride dormind.
Imi tine un discurs si zice sa nu se mai intampla.
A fost ultimul pai asa ca incep sa caut altceva de munca si fiind august imi puteam ajusta si cursurile din septembrie.
Gasesc o firma unde aveau nevoie si de programator si de meserias.
Ma angajeaza imediat ca aveau masini si nimeni nu stiau sa le foloseasca.
Incep si eu program normal de zi si in 2 zile le-am descifrat si pus la treaba.

Modificat de AndreiRN (acum 14 ani)


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
Un roman pe aici mai demult ce statea in San Bernardino avea o motocicleta abandonta langa gard si iarba crescuta pe ea asa ca nu a durat mult sa mi-o doneze mie.
Cu scule ieftine, chinezesti in mana ma apuc sa desfac si sa curat si sa ung si .... porneste fierul. Prima mea motocicleta. O Honda CB 360 cu 2 pistoane.
Oauuuu, mergem pe strada cu vantul in fatza pana moare motorul si ...... o imping inapoi la repart. Ma joc la platine si porneste din nou. Urmeaza filtre infundate de rugina dar bime mi-a prin mecanica aia. Era un roman care zbura pe un Kawasaky 550 si eu cu ochii dupa el. Avea 4 pistoane si eu doar 2. El lucra in costructii si la negru si adta cand nu avea de lucru i-am cumparat motocicleta. Ma apuc si o desfac si ung si inlocuoesc si vopsesc la ea in doua nuante de albastru. Facea un zgomot infernal fara tobe. Si imi placea. Offff, dar parca politia numai dupa mine umbla pe strada ca plateam amenda dupa amenda. Eram mereu in graba dar cumva am scapat de un accident serios. Dar intro amiaza dupa o mica ploaie in graba alunec peste calea ferata si crapa cutia laterala la motor. Fac rost de alta si repar dar ..... ma lasa motorul in drum cu bateria descarcata. Ajung la concluzia ca ceva sa rupt in interior si nu mai incarca bateria.
Era 1985 si imi curgeau ochii dupa alte motoare. Vazusem o Honda CX650 Turbo si credeam ca e naveta spatiala dar erau extrem de rare si scumpe. acuma una sta in garajul meu prafuita.
Dar aparusera si VFR 700 care arata ca un vis si imi pica o idee imediat. Cu bateria incarcata merg la dealer si pipai motoare si ma holbez si cand apare dealerul ii zic ca imi doresc un VFR in schimbul la a mea. Dau la cheie si porneste frumos si dau acte si harti si ramane sa vin din nou sa facem schimbul. O fianantam prin serviciu cu parca $200 pe luna. Pe a mea imi dadea $800 si motorul visurilor mele era parca $3300.

ani california roman aici mai demult statea san bernardino avea abandonta langa gard iarba crescuta

15.9KB


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
szlörinc
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 144
Astept semi de viata dupa cutremurul de la voi!Sant victime?

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
Apicultor

Din: Los Angeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2417
A fost un cutremur foarte placut.
Sa miscat doar pe orizontala si destul de mult.
Da, a fost cam la 500 km de mine si poate de aceea.
Am citit ca au fost 2 morti in Mexic.
Se desparte mai departe peninsula California de continent si o sa ajungem o insula.
In 14 - 18 milioane de ani in ritmul asta.


_______________________________________
320 de zile senine fac albinele fericite

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la