ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deyutza07 din Buzau
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 48 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / AICI PUTETI POSTA ORICE... / Ce credeti voi despre multdiscutata vanatoare din balc Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
dan
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 217
Sambata si duminica trecuta in timp ce eram printre albine fiind timp insorit timp prielnic pt a ma ocupa de ele se auzeau la o anumita perioda de timp multiple impuscaturi care veneau dinspre vestitul domeniu de vanatoare unde au participat pe post de gonaci multi sateni de ai mei sau mai bine zis de unde ma trag eu .Parerile sunt impartite in privinta asta multi considerand un masacru alti un dezechilibru al naturi alti cred ca e ceva demn de invidiat si mai mult un exemplu  si pt alte locuri.Pentru cei care nu stiu acesta a fost domeniul de vanatoare a lui Ceausescu.cred ca merita discutat pe tema asta mai ales ca stiu am crescut si stiu aceste locuri .

pus acum 14 ani
   
stefan1
Apicultor

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1334
Parerea mea este ca Balcul este un caz clar de 'capra vecinului la romani'. In tara sunt sute de paduri cu mare potential cinegetic, care insa nu dau nimic, doar eventual salbaticiuni care distrug recoltele agricole din jur. De alea nimeni nu se indigneaza. Aici s-a folosit la maxim potentialul zonei. Cu cheltuieli, Tiriac a ingradit zona, incat animalele de aici nu mai distrug recoltele altora, nici nu poate fi acuzat ca impusca animale straine. Faptul ca organizeaza anual vanatori si mai exista vanat, inseamna ca nu vaneaza excesiv. Am auzit ca ar mai si aduce vanat din alte zone, dar nici asta nu ar fi de condamnat, ca oricum sunt zone in tara in care mistretii fac mari pagube. Am inteles caTiriac a platit specialisti straini care supravegheaza evolutia efectivelor de mistreti, le acorda suplimente alimentare daca se constata carente, de asemenea medicatie daca este cazul. Asa se explica rata mare de inmultire.
  Pe de alta parte, pentru tara, o asemenea vanatoare cu oameni deosebiti din Europa, ne poate aduce beneficii. Am mai scris undeva ca acceptul retragerii trupelor sovietice din Romania s-a obtinut la o vanatoare pe care a organizat-o Gheorghiu-Dej si la care a fost invitat Hrusciov. Am fost singura tara din blocul rasaritean care nu am mai avut trupe rusesti dupa 1958 (cred). Si Ceausescu invita oaspetii de seama la astfel de vanatori si cred ca era o modalitate de a consolida anumite relatii.


pus acum 14 ani
   
dragos2006
Apicultor

Din: Rm. Sarat
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 4502
Eu tot nu inteleg care este problema ? Tiriac a platit , are dreptul sa vaneze ! totul este legal !
  Poate ca si eu daca aveam banii lui Tiri procedam la fel.

Modificat de dragos2006 (acum 14 ani)


_______________________________________
Moralitatea este instinctul de turma al individului. (Friedrich Nietzsche)

pus acum 14 ani
   
dan
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 217
Da impotriva multor lucruri rele pe care le spune lumea tiriac a facut numai lucruri bune si oamenii de aici care au intrat in contact cu el al vorbesc numai de bine.Fondul de vanatoare impreuna cu cabana sunt inchiriate, anual scotand bani grei pt ele.Acestea cum am mai spus inainte au fost a lui ceausescu numai ca dupa revolutie au fost lasate in paragina gardul exista si atunci numai ca era spart sau incepea sa dispara treptat pana la venirea lui tiriac.Au fost angajati oameni pt ingrijirea domeniului a fost populata zona cu mistreti capre animalele fiind hranite de ingrijitori deci sa nu creada nimeni ca peste noapte au aparut sute de mistreti pe care tiriac ai pusca dupa bunul lui plac .padurea e mult mai mare doar o parte este imprejmuita cu gard si asa cum spunea stefan bietul om daca nu si ingrijeste intr o noapte cultura ramane intr o noapte fara nimic acestia aducand anual pagube enorme dar asta nu vede nimeni si despre asta nu discuta nimeni .

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la