milu56
Apicultor
Din: Almeria
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1252
|
|
Cura cu otet de mere cu miere, unul dintre secretele longevitatii
Pentru buna desfasurare a proceselor biologice din corp este nevoie ca pH-ul – aciditatea mediului intern al organismului – sa fie de aproape 7,4. Daca acest indicator deviaza intr-un sens sau altul, peste 7,8 sau sub 6,8, celulele organismului nu-si mai pot desfasura normal activitatea si apare starea de coma si chiar moartea. Un rol important in mentinerea acestui echilibru il poate avea otetul de mere. Daca acestuia ii mai adaugam si miere de albine, obtinem un adevarat cocteil de sanatate. Otetul de mere si miere de albine asigura mentinerea starii generale de sanatate, fiind considerat atit de catre specialisti, cit si de catre consumatori un "elixir de viata lunga". Cel care a adus celebritate otetului de mere cu miere a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observind deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate, el a cautat sa afle carui fapt i se datora aceasta. Concluzia a fost ca vitalitatea fermierilor din zona era urmarea unei alimentatii care continea putina carne si oua dar multe legume si fructe, la care se adauga consumul regulat de miere si otet de mere – ei obisnuiau sa bea zilnic cel putin un pahar cu apa in care adaugau cite 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de miere. Otetul de mere cu miere se prepara astfel: se obtine mai intii sucul de mere (de preferinta din mere padurete) cu ajutorul storcatorului electric sau prin presare. Merele se pot da prin razatoare, dupa care se storc. Sucul se pune, apoi, la fermentat, in borcane deschise, adaugindu-se 15 la suta miere de albine si 1 la suta drojdie de bere. Se lasa pina cind se oteteste, timp de 3 sau 4 saptamini. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa, bine astupate, la loc racoros si intunecat. Unul dintre primele avantaje ale curei cu otet de mere si miere este ca are capacitatea de a reface rapid rezerva de minerale a corp, deoarece contine toate elementele din mar si miere. Actiunea terapeutica a otetului de mere cu miere include efecte calmante, antitoxice, diuretice, antiseptice intestinale si renale, hipocolesterolemiante. Ca atare, este indicat in intoxicatii, indigestie, litiaza renala oxalica si fosfatica, pielite, cistite, nevroze, migrene, oboseala cronica, dureri musculare, insuficienta tiroidiana, obezitate, hipercorticism, hipercolesterolemie, nevralgii, sterilitate, precum si in cazul intoxicatiilor cu alcool si tutun. Dar, principalul avantaj oferit de acest otet este ca poate contribui decisiv la pastrarea unui bun echilibru acido-bazic al organismului uman, echilibru stricat de multi factori care sint imposibil de evitat, printre care toxinele si stresul. Remediul se administreaza in doze de 1-2 linguri pe zi, dimineata, diluat in circa 100 ml de ceai medicinal sau apa. Se bea cu inghitituri rare. Durata unei cure este de 1-2 luni. Tratamentul poate fi reluat dupa o intrerupere de circa o luna. Cercetarile medicale arata ca substantele nutritive din otet si miere imbunatatesc activitatea celulelor albe din singe, ajutindu-le sa previna bolile prin distrugerea virusilor si bacteriilor. Exista unele cercetari care au scos in evidenta faptul ca otetul de mere si mierea pot contribui chiar si la oprirea evolutiei cancerului. Cu toate ca are atitea efecte benefice, cura cu otet de mere are si contraindicatii, de care trebuie sa se tina seama neaparat. Astfel, curele nu se fac in caz de litiaza renala urica, guta, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro-duodenal, febra musculara, hipotensiune arteriala, hipertiroidie si insuficienta corticosuprarenala.
Modificat de milu56 (acum 14 ani)
_______________________________________ Albina trebuie apreciata pentru organizare harnicie si igiena.
|
|