ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login
POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: dannutzza pe Simpatie
| Femeie 25 ani Mehedinti cauta Barbat 25 - 52 ani |
|
filip
Apicultor
Din: Aninoasa.Hd.Stupii in jud Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1832
|
|
Am un frigider de capacitate . Vreau sa-l transform din frigider in incalzitor de topit miere. Vreau un termostat cu cupla sa fie destul de precis.Termostatul sa decupleze in 40 grade celsius O rezistenta cu un consum cat de mic. Acum va rog unde gasesc aceste produse si un pret estimativ
_______________________________________
|
|
pus acum 14 ani |
|
bucovineanu
Apicultor
Din: jud Suceava
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1538
|
|
Se poate folosi un termostat electronic ce se foloseste la clocitorile electrice. Temperatura poate fi reglata intre 30 si 50 grade celsius.Trebuie pus un radiator la thiristorul de putere si in acea incinta trebuie montat obligatoriu un ventilator la 220v. Poate fi folosita o rezistenta pana la 500W. Poate fi procurat de aici: Momentan nu au pe stoc, dar trebuie incercat peste cateva zile. Se ofera si indicatii de folosire.
Modificat de bucovineanu (acum 14 ani)
_______________________________________ Ce bine ar fi daca nu am avea expresia "Las'ca merge si asa."
|
|
pus acum 14 ani |
|
crombra
Apicultor
Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1107
|
|
filip a scris:
Am un frigider de capacitate . Vreau sa-l transform din frigider in incalzitor de topit miere. Vreau un termostat cu cupla sa fie destul de precis.Termostatul sa decupleze in 40 grade celsius O rezistenta cu un consum cat de mic. Acum va rog unde gasesc aceste produse si un pret estimativ |
Pentru elementul de incalzire uite o sugestie:
Folia o poti aplica pe peretii interiori si ocupa foarte putin loc.
_______________________________________ Mierea e dulce dar cu cata truda amara se scoate.
|
|
pus acum 14 ani |
|
catel
Apicultor
Din: satu mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 506
|
|
cred ca ar trebui sa-i obisnuim pe consumatori sa consume produsele apicole cat mai naturale si in acelasi timp sa ne dam silinta sa pastram acest produse fara a pierde din propietatile lor. nu cred ca ar trebui sa vindem produsele dupa cum cer clientii, deoarece 90% dintre clienti nu stiu ce inseamna catusi de putin sa prelucrezi sau sa nu pastrezi adecvat produsele apicole.
_______________________________________ Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA. Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!
|
|
pus acum 14 ani |
|
catel
Apicultor
Din: satu mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 506
|
|
sau, adunate de pe net si din alte surse : Reguli generale de depozitare: Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Razele soarelui distrug multe din enzimele prezente în miere.Ţineţi bine închise recipientele în care mierea este păstrată.Mierea poate absorbi cu uşurinţă mirosurile externe (urâte); astfel se va distruge aroma sa.Mierea absoarbe de asemenea apă, chiar când aceasta se găseşte în cantităţi foarte mici în atmosferă; o cantitate excesivă de apă în miere (peste 20-23 %)va permite dezvoltarea drojdiei, având ca rezultat începerea fermentării mierii.Păstraţi mierea la rece (la frigider): chiar dacă multe tipuri de miere pot sta la temperatura camerei pentru 1-2 ani fără modificări majore, trebuie să ne amintim că mierea îmbătrâneşte zi de zi, calitatea ei se deteriorează încet, în special la temperaturi peste 4 °C.
_______________________________________ Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA. Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!
|
|
pus acum 14 ani |
|
catel
Apicultor
Din: satu mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 506
|
|
Reguli de administrare "în timpul mesei": Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi, prin amestecarea ei cu orice alt aliment, lichid sau solid (de exemplu ceai fierbinte, lapte fierbinte, prăjituri etc.). Încălzirea distruge, după cum ştim, cea mai mare parte dintre enzimele mierii. În special dacă o consumăm în stare brută, de exemplu neamestecată cu alte alimente, ţineţi mierea cât mai mult timp posibil sub limbă înainte de a o înghiţi; astfel veţi permite celor mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, glucoză etc.) să treacă direct în circuitul sanguin; această acţiune va hrăni celulele cavităţii bucale în mod direct, aceste celule având nevoie de cantităţi crescute de energie, de exemplu: ....
_______________________________________ Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA. Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!
|
|
pus acum 14 ani |
|
filip
Apicultor
Din: Aninoasa.Hd.Stupii in jud Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1832
|
|
catel, Ai perfecta dreptate dar: Cientii se impart in doua categorii,acei care asculta sfaturile apicultorului Si acei clienti care au doar ei dreptate. Eu incerc sa nu pierd nici o persoana din ambele categorii. Deci daca clientul i-ti cere miere poliflora lichida cand crapa pietrele ii oferi miere lichida fara sa o depreciezi calitativ daca se poate. Clientul nostru,stapanul nostru. un client multumit mai aduce zece.
_______________________________________
|
|
pus acum 14 ani |
|
catel
Apicultor
Din: satu mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 506
|
|
stiu ce zici, dar majoritatea dintre ei prefera mierea lichida ca este mai usor de manipulat in consum. daca am insista si le-am explica ... si nu le-am vinde spunandu-le " eu nu-mi bat joc de munca mea, bateti tu de sanatatea ta ! ? " sa le explicam ., si iar, si iar. noi sa o vindem asa de la mama ei, apoi fiecare face ce vrea, dar cand o sa guste diferenta ... o parere.
_______________________________________ Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA. Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!
|
|
pus acum 14 ani |
|
balanescuadrian
Apicultor
Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 173
|
|
ma duc zilele astea la o ruda si printre altele imi zice ca in trecut cumpara miere .. 15 cu 20 roni (poli-salcam)..dar ca acum cumpara din carrefour..ca a gasit poli la 12 ron ...si salcamul...15 parca ...imi aduce borcanu sa vad daca e "buna" ..ma uit...era din serbia..!! nu va povestesc consistenta zero, gust zero! mai bine i-o dau eu incalzita sa cumpere din romanica decat sa cumpere incalzita importata din serbia...bine ca mananca miere!!
no comment!
|
|
pus acum 14 ani |
|
catel
Apicultor
Din: satu mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 506
|
|
mda, ii si asta o varianta, daca cere sa fie fraierit ... deocamdata cum sunt nou in breasla, prefer sa dau fiecare produs cat mai original si cu cat mai multe propietati in el. adevarat ca io am cele mai scumpe produse, dar nu ma intereseaza daca omu isi cumpara de la taraba.
_______________________________________ Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA. Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!
|
|
pus acum 14 ani |
|