ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
GeorgianaBC
Femeie
23 ani
Bacau
cauta Barbat
28 - 80 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / AICI PUTETI POSTA ORICE... / In atentia specialistilor,electricieni si electronisti. Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
filip
Apicultor

Din: Aninoasa.Hd.Stupii in jud Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1832
Am un frigider de capacitate .
Vreau sa-l transform din frigider in incalzitor de topit miere.
Vreau  un termostat cu cupla    sa fie destul de   precis.Termostatul  sa decupleze  in     40 grade celsius
O rezistenta cu un consum  cat de mic.
Acum   va   rog unde    gasesc  aceste   produse si un pret estimativ


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
bucovineanu
Apicultor

Din: jud Suceava
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1538
Se poate folosi un termostat electronic ce se foloseste la clocitorile electrice. Temperatura poate fi reglata intre 30 si 50 grade celsius.Trebuie pus un radiator la thiristorul de putere si in acea incinta trebuie montat obligatoriu un ventilator la 220v. Poate fi folosita o rezistenta pana la 500W. Poate fi procurat de aici: Momentan nu au pe stoc, dar trebuie incercat peste cateva zile. Se ofera si indicatii de folosire.

Modificat de bucovineanu (acum 14 ani)


_______________________________________
Ce bine ar fi daca nu am avea expresia "Las'ca merge si asa."

pus acum 14 ani
   
crombra
Apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1107

filip a scris:

Am un frigider de capacitate .
Vreau sa-l transform din frigider in incalzitor de topit miere.
Vreau  un termostat cu cupla    sa fie destul de   precis.Termostatul  sa decupleze  in     40 grade celsius
O rezistenta cu un consum  cat de mic.
Acum   va   rog unde    gasesc  aceste   produse si un pret estimativ


Pentru elementul de incalzire uite o sugestie:


Folia o poti aplica pe peretii interiori si ocupa foarte putin loc.


_______________________________________
Mierea e dulce dar cu cata  truda amara se scoate.
                                          

pus acum 14 ani
   
catel
Apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
cred ca ar trebui sa-i obisnuim pe consumatori sa consume produsele apicole cat mai naturale si in acelasi timp sa ne dam silinta sa pastram acest produse fara a pierde din propietatile lor. nu cred ca ar trebui sa vindem produsele dupa cum cer clientii, deoarece 90% dintre clienti nu stiu ce inseamna catusi de putin sa prelucrezi sau sa nu pastrezi adecvat produsele apicole.

_______________________________________
Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA.
Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!

pus acum 14 ani
   
catel
Apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
sau, adunate de pe net si din alte surse :
Reguli generale de depozitare:                                                                                                                     Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Razele soarelui distrug multe din enzimele prezente în miere.Ţineţi bine închise recipientele în care mierea este păstrată.Mierea poate absorbi cu uşurinţă mirosurile externe (urâte); astfel se va distruge aroma sa.Mierea absoarbe de asemenea apă, chiar când aceasta se găseşte în cantităţi foarte mici în atmosferă; o cantitate excesivă de apă în miere (peste 20-23 %)va permite dezvoltarea drojdiei, având ca rezultat începerea fermentării mierii.Păstraţi mierea la rece (la frigider): chiar dacă multe tipuri de miere pot sta la temperatura camerei pentru 1-2 ani fără modificări majore, trebuie să ne amintim că mierea îmbătrâneşte zi de zi, calitatea ei se deteriorează încet, în special la temperaturi peste 4 °C.


_______________________________________
Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA.
Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!

pus acum 14 ani
   
catel
Apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
Reguli de administrare "în timpul mesei":   Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi, prin amestecarea ei cu orice alt aliment, lichid sau solid (de exemplu ceai fierbinte, lapte fierbinte, prăjituri etc.). Încălzirea distruge, după cum ştim, cea mai mare parte dintre enzimele mierii. În special dacă o consumăm în stare brută, de exemplu neamestecată cu alte alimente, ţineţi mierea cât mai mult timp posibil sub limbă înainte de a o înghiţi; astfel veţi permite celor mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, glucoză etc.) să treacă direct în circuitul sanguin; această acţiune va hrăni celulele cavităţii bucale în mod direct, aceste celule având nevoie de cantităţi crescute de energie, de exemplu: ....

_______________________________________
Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA.
Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!

pus acum 14 ani
   
filip
Apicultor

Din: Aninoasa.Hd.Stupii in jud Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1832
catel,
Ai perfecta dreptate dar:
Cientii se impart in doua categorii,acei care asculta sfaturile apicultorului
Si acei clienti care au doar ei dreptate.
Eu incerc sa nu pierd nici o persoana din ambele categorii.
Deci daca clientul i-ti cere miere poliflora lichida cand crapa pietrele ii oferi miere lichida fara sa o depreciezi calitativ daca se poate.
Clientul nostru,stapanul nostru.
un client multumit mai aduce zece.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
catel
Apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
stiu ce zici, dar majoritatea dintre ei prefera mierea lichida ca este mai usor de manipulat in consum. daca am insista si le-am explica ... si nu le-am vinde spunandu-le " eu nu-mi bat joc de munca mea, bateti tu de sanatatea ta ! ? " sa le explicam ., si iar, si iar. noi sa o vindem asa de la mama ei, apoi fiecare face ce vrea, dar cand o sa guste diferenta ...
o parere.


_______________________________________
Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA.
Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
Apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 173
ma duc zilele astea la o ruda si printre altele imi zice ca in trecut cumpara miere .. 15 cu 20 roni (poli-salcam)..dar ca acum cumpara din carrefour..ca a gasit poli la 12 ron ...si salcamul...15 parca ...imi aduce borcanu sa vad daca e "buna" ..ma uit...era din serbia..!! nu va povestesc consistenta zero, gust zero! mai bine i-o dau eu incalzita sa cumpere din romanica decat sa cumpere incalzita importata din serbia...bine ca mananca miere!!


no comment!


pus acum 14 ani
   
catel
Apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
mda, ii si asta o varianta, daca cere sa fie fraierit ...
deocamdata cum sunt nou in breasla, prefer sa dau fiecare produs cat mai original si cu cat mai multe propietati in el. adevarat ca io am cele mai scumpe produse, dar nu ma intereseaza daca omu isi cumpara de la taraba.


_______________________________________
Informatia este cea mai scumpa, dar nu trebuie sa depaseasca OMENIA.
Pb este ca in cazul unora merita sa treci peste OMENIE !!!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la