ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / HRANIREA ARTIFICIALA / apiinvert Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
florin_florin
Apicultor

Din: arges
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 69
Va salut. Merge apiinvertul diluat cu ceai 1 pe 1 ? A folosit cineva asa dilutie ?

pus acum 14 ani
   
filip
Apicultor

Din: Aninoasa.Hd.Stupii in jud Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1832

florin_florin a scris:

Va salut. Merge apiinvertul diluat cu ceai 1 pe 1 ? A folosit cineva asa dilutie ?

Pentru ce sa-l mai diluezi?


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
florin_florin
Apicultor

Din: arges
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 69
Salut. Merge si diluat .

pus acum 14 ani
   
florinpng
Apicultor

Din: Odobesti, Vrancea.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 879
La mine a fermentat in momentul in care am pus ceai.
poate si datorita caldurilor de toamna.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 14 ani
   
bucovineanu
Apicultor

Din: jud Suceava
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1538
Florine, daca in miere se pune chiar si putina apa, mierea va fermenta. La fel se intampla si cu apiinvertul. Nu trebuia sa arunci apiinvertul fermentat. Era bun de facut rachiu.

_______________________________________
Ce bine ar fi daca nu am avea expresia "Las'ca merge si asa."

pus acum 14 ani
   
pistol28
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 86
O metoda simpla de a nu fermenta aproape orice .

Se incalzeste la temperatuar de 60-70 grade Celsius timp de 20 minute,in  dupa care se raceasca lent, se infasoara intr-o patura, sau se lasa in cuptor
Metoda folosita cu succes la conserve.


Maceratul la cald pe baia de apă este de asemeni, o metodă sănătoasă de preparare a unor alimente sau chiar a apei de băut. Metoda mai este utilă, dar nu prea sănătoasă, īn cazul īn care se doreşte revenirea la starea lichidă a mierii cristalizate.
  Pentru obţinerea băii de apă, cunoscută şi sub denumirea de bain marin, se folosesc două vase metalice, de mărimi diferite. Vasul mai mic trebuie să fie emailat. El se scufundă īn recipientul mai mare, care va fi umplut  īn prealabil, pe jumătate, cu apă. Īn vasul mic se introduce lichidul cu materia primă din care  urmează să se extragă principiile active.
  După improvizarea băii, cele două vase se pun la foc domol. Deşi apa va da īn clocot īn recipientul mare, lichidul din vasul de deasupra se va īncălzii treptat, şi nu va fierbe, astfel īncāt, principiile active pot trece īn soluţie īncet, fără a fi degradate de temperatura prea īnaltă sau de īncălzirea bruscă. Fitoterapia utilizează această metodă īn cazul plantelor cu principii active care se distrug prin fierbere, dar care nu se extrag nici la temperaturi obişnuite (principii semitermolabile).
  După un anumit timp de la aşezarea băii pe foc, perioadă stabilită de reţetă, lichidul se strecoară şi se utilizează mai departe, conform prescripţiilor.


_______________________________________
Trebuie sa stii sa vezi, ca sa prevezi
Si sa PREVEZI, ca sa previi

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la