admin
Administrator Din: sighisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1113
Iata cum se face si se administreaza sirop la numar mare de stupi
pus acum 17 ani
pngflorin
Apicultor Din: Odobesti, Vrancea.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 377
Nene Bee Lover, matale esti in film ?
Siropul il dai direct peste ramele cu albina ? S-au ai podisor hranitor ?
Apropo, daca stiam ca faci apa cu zahar, i-ti aduceam si struguri si faceam recolta a II a la must........................dadeam si la albinute si sa vezi cantari apoi....
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare.
pus acum 17 ani
admin
Administrator Din: sighisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1113
Nu sunt eu desi as vrea eu sa am atatia stupi.Cat priveste siropul normal ca se face cu apa si se adauga in tavite cu plutitor daca nu ati observat. Iar cat priveste vinul s-au facut destui struguri anu asta ca i-a priit anul asta.
pus acum 17 ani
PricopArthur
Apicultor Din: Medgidia - jud. Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1701
In mod cert, este prima hranire cu sirop din an. Raman insa la parerea ca ceaiul de plante e mai bun.
_______________________________________ Miere multa si inima curata
pus acum 17 ani
david nick
Apicultor Din: VASLUI
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 28
Cine iubeste cu adevarat albina nu le da apa cu zahar.....apa chioara. siropul este format din.ceaiuri de plante ,apa musai sa fie fiarta si decantata,zahar si miere ,1pina la 2 g sare de lamaie pe kg zahar si se da caldut in orce moment . cine poate mai adauga cca20-25 g pe litru suc de ceapa.
ps anul asta tocasi 80kg ceapa pt a iesi suc de ceapa. am 100de fam dar sa fi umblat ziua mare cu siropul printre ei cred ca-mi mincau si galeata ,ce prapad de cules era,
Modificat de david nick (acum 17 ani)
_______________________________________
pus acum 17 ani
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
david nick a scris:
Cine iubeste cu adevarat albina nu le da apa cu zahar.....apa chioara. siropul este format din.ceaiuri de plante ,apa musai sa fie fiarta si decantata,zahar si miere ,1pina la 2 g sare de lamaie pe kg zahar si se da caldut in orce moment . cine poate mai adauga cca20-25 g pe litru suc de ceapa.
ps anul asta tocasi 80kg ceapa pt a iesi suc de ceapa. am 100de fam dar sa fi umblat ziua mare cu siropul printre ei cred ca-mi mincau si galeata ,ce prapad de cules era,
Cum faci tu sucul de ceapa Dl David?..,Ani in urma faceam un extract alcolic..dar acum, inainte cu 2-3 ore de a da siropul toc cu masina de tocat citeva kile de ceapa le bag intr-o galeata de apa rece unde sta cam o ora apoi amestec cu zaharul plus ceai ,usoare urme de protofil,putin polen...
david nick
Apicultor Din: VASLUI
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 28
Sucul de ceapa il fac ca si d -ta. Toc ceapa cu masina de tocat scurg bine sucul apoi asez tocatura in doua randuri de tifon(plasa de tantari)si ma apuc sa strang bine,dar inainte de asta este bine sa ma enerveze cineva ca obtin mai mult suc de ceapa.! Dupa aceia il torn in butoiul de sirop care nu trebuie sa fierbinte cca35-40 gradeC max. Siropul il prepar in butoi de 200kg (gen Dobre de la Baicoi )ca nu rugineste in timp. Siropul este de preferat sa se dea caldut si sa nu ramana pe a doua zi ca sucul de ceapa din el cica si-ar pierde din propietati ...se zice prin carti.
_______________________________________
pus acum 17 ani
cristi x
Apicultor
Din: Calarasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 700
,dar inainte de asta este bine sa ma enerveze cineva ca obtin mai mult suc de ceapa.!
numai sa-mi spui cand. sunt expert. prietenul la nevoie se cunoaste.
pus acum 17 ani
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
...dupa ce le dadeam seara sirop cu ceapa a doua zi mirosea numai a ceapa in pavilion...si le-am dat cu putere in toamna asta si eu sirop de ceapa...cred ca nu prea mult...
david nick
Apicultor Din: VASLUI
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 28
cristi x a scris:
,dar inainte de asta este bine sa ma enerveze cineva ca obtin mai mult suc de ceapa.!
numai sa-mi spui cand. sunt expert. prietenul la nevoie se cunoaste.
Domnule cristi x am toata stima si respectul pt dumneata ,va felicit pt tot ce faceti sau spuneti pe aici si peste tot si cred ca nu m-as putea enerva pe dvs din mai multe motive: 1=sunteti cu 5 ani mai in varsta 2=aveti cunostinte multiple mai cu seama in apicultura 3=sunteti un practician mai avansat 4 =prin intermediul netului nu ma supar. VA FELICIT .............STITI DE CE!.
_______________________________________
pus acum 17 ani
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
David tu storci tocatura..eu o bag si o tin in apa chioara..cam o ora apoi apa cu tocatura o bag cu tot in sirop si dau toata zeama in hranitor... Sa fie mai bine sa stoarcem sau sa facem extractia cu apa rece... Eu fac asa pt ca mi se pare mai usor.. Dar daca este mai folositor pt albine as stoarce si eu...
david nick
Apicultor Din: VASLUI
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 28
Domnule bio habar nu am cum este mai bine! Problema este ca pana anul acesta nu am folosit pentru ca nu am prins un an asa deficitar in privinta culesului si am fost nevoit sa cumpat 1000kg de zahar pentru completare,rezervele fam de albine fiind mici si pt a ierna bine pe o mare rezerva de miere din zahar am citit am vazut pe forum si am facut exact cum ma dus capul.Cu toate ca am 100 de fam de albine inca am multe de invatat si de aceia s-a descoperit netul.Va apreciez pe toti cei care pun umarul .Sa stiti ca oricat de avansati am fi tot timpul se poate invata ceva chiar si de la o postare nevinovata. Iar in legatura cu metoda dvs cred ca e mai buna se lucra mai repede.
_______________________________________
pus acum 17 ani
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
david nick a scris:
Domnule bio habar nu am cum este mai bine! Problema este ca pana anul acesta nu am folosit pentru ca nu am prins un an asa deficitar in privinta culesului si am fost nevoit sa cumpat 1000kg de zahar pentru completare,rezervele fam de albine fiind mici si pt a ierna bine pe o mare rezerva de miere din zahar am citit am vazut pe forum si am facut exact cum ma dus capul.Cu toate ca am 100 de fam de albine inca am multe de invatat si de aceia s-a descoperit netul.Va apreciez pe toti cei care pun umarul .Sa stiti ca oricat de avansati am fi tot timpul se poate invata ceva chiar si de la o postare nevinovata. Iar in legatura cu metoda dvs cred ca e mai buna se lucra mai repede.
La inceput mai storceam si eu cu mina tocatura..dar o saptamina fugea nevasta de mine.. copii cind ma apropiam de ei strimbau din nas...imi miroseau miinile de te spargea...Si am citit in cartea''Bolile si daunatorii albinelor''--de dr I.Ograda de extractia cu apa...Tot acolo scrie si de efectul siropului de ceapa asupra famililor de albine;;..pag 126''s-a constatat ca un sirop cu extract de ceapa [25 gr /litru sirop],distribuit de 2 ori pe in portii de cite 200 ml , aavut ca rezultat DUBLAREA VIETII ALBINELOR...''
balasbebe
Apicultor Din: Zalau
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 186
Dupa ce tai ceapa felii, o tin 12 ore in zahar tos. Zaharul fiind higroscopic scoate sucul din ceapa. Dupa 12 ore se toarna apa, si se strecoara. Ceapa care ramane se pune pe un capac, si se da in natura la albine. Siropul se pune in hranitor. Toamna albinle sunt lacome si iau tot. Ramane doar coaja, ca si la struguri. Nu am o reteta fixa. Totul se face dupa ureche. Pana in prim,avara oricum se consuma tot, si nu ramane nici un miros in celule. Din primele celule, din care se consuma acel sirop, matca va depune oua. In plus, eu lucrez cu caturi de miere, separat.
pus acum 17 ani
PricopArthur
Apicultor Din: Medgidia - jud. Constanta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1701
La cantitati mici nu ar fi practica folosirea unui storcator de fructe?
_______________________________________ Miere multa si inima curata
pus acum 17 ani
bio
Apicultor
Din: Fetesti -Ialomita
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 939
si la cantitati mai mari ar fi foarte folositor storcatorul de fructe...pt ca in masina de tocat bagam cite un sfert de ceapa...si mai si invirtim...