ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login
POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: ubytzika_senzuala
| Femeie 22 ani Vrancea cauta Barbat 22 - 45 ani |
|
DanciuDaniel83
Apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 22
|
|
As dori sa stiu ce metoda adoptati pt. pastrarea mierii, o pasteurizati (incalzire la 70 grade C) sau pur si simplu o bagati in borcane si le inchideti ermetic? Am citit undeva ca pasteurizarea este o metoda buna de pastrare a mierii pt. ca distruge drojdiile raspunzatoare de fermentatia mierii si deci alterarea acesteia. Oare pasteurizarea nu schimba proprietatile mierii (gustul, mirosul, etc.)? Astept sa imi spuneti parerea dvs. si deasemenea metodele dvs. Va multumesc.
|
|
pus acum 14 ani |
|
alin2770
Apicultor
Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
|
|
daniele daca faci asta, daca o incalzesti la 70 de grade intr-adevar nu o sa se mai zahariseasca, dar iti bati joc de miere, de munca ta si de clienti pt ca isi pierde o mare parte din valorile sale/proprietati
|
|
pus acum 14 ani |
|
apicmd
Apicultor
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 47
|
|
alin2770 a scris:
daniele daca faci asta, daca o incalzesti la 70 de grade intr-adevar nu o sa se mai zahariseasca, dar iti bati joc de miere, de munca ta si de clienti pt ca isi pierde o mare parte din valorile sale/proprietati |
aline nu toti inteleg asta. uni chiar cred ca mierea se poate strica shi cind se strica se zahariseste.
|
|
pus acum 14 ani |
|
cetin
Apicultor
Din: jud. BT
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 77
|
|
Ar fi bine sa ne obisnuim sa nu mai folosim termenul de zaharisire si sa folosim cel de cristalizare pentru a nu duce in eroare un cumparator neobisnuit cu mierea si care poate face o asociere cu zaharul!!! Mierea se autoconserva si in conditii proprice de pastrate (temperatura si umiditate) nu isi schimba proprietatile. Prin incalzire da. In conditii normale mierea se afla in stare cristalizta, chiar si cea de salcam doar ca cristalele ce se formeaza sunt foarte fine si dau o alta impresie.
_______________________________________
|
|
pus acum 14 ani |
|
alin2770
Apicultor
Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
|
|
aici ai dreptate. se poate crea o confuzie si cum ziceti si voi mierea in stare cristalizata e f buna si nicdecum stricata sau inmultita cu zahar. deh... ce sa le faci?
|
|
pus acum 14 ani |
|
crombra
Apicultor
Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1107
|
|
Fratilor, puneti umarul la convingerea consumatorilor ca mierea cea mai buna este cea 'virgina' adica asa cum iese de la centrifuga. Cea poliflora si toate sortimentele in afara de cele care nu cristalizeaza se pastreaza si se pot vinde in stare cristalizata. Eu am reusit sa conving pe unii prin argumente solide ca este bine sa pastreze mierea vrac cristalizata si sa topesca (daca doresc) atat cat este necesar pentru consumul saptamanal. Si un alt aspect faceti tot posibilul si filtrati mierea cat mai bine imediat ce iese din centrifuga. Astfel scapati de oboseala de a o lua inca odata la mana.
_______________________________________ Mierea e dulce dar cu cata truda amara se scoate.
|
|
pus acum 14 ani |
|
alin2770
Apicultor
Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
|
|
pai degeaba incercam noi sa ii convingem pe altii, daca nici apicultorii nu stiu asta...(unii)
|
|
pus acum 14 ani |
|