ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandraa.
Femeie
22 ani
Braila
cauta Barbat
26 - 80 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / SUNT INCEPATOR / Pasteurizarea mierii Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
DanciuDaniel83
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 22
As dori sa stiu ce metoda adoptati pt. pastrarea mierii, o pasteurizati (incalzire la 70 grade C) sau pur si simplu o bagati in borcane si le inchideti ermetic? Am citit undeva ca pasteurizarea este o metoda buna de pastrare a mierii pt. ca distruge drojdiile raspunzatoare de fermentatia mierii si deci alterarea acesteia. Oare pasteurizarea nu schimba proprietatile mierii (gustul, mirosul, etc.)?
              Astept sa imi spuneti parerea dvs. si deasemenea metodele dvs. Va multumesc.


pus acum 14 ani
   
alin2770
Apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 62
daniele daca faci asta, daca o incalzesti la 70 de grade intr-adevar nu o sa se mai zahariseasca, dar iti bati joc de miere, de munca ta si de clienti pt ca isi pierde o mare parte din valorile sale/proprietati

pus acum 14 ani
   
apicmd
Apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 47

alin2770 a scris:

daniele daca faci asta, daca o incalzesti la 70 de grade intr-adevar nu o sa se mai zahariseasca, dar iti bati joc de miere, de munca ta si de clienti pt ca isi pierde o mare parte din valorile sale/proprietati


aline  nu  toti  inteleg asta.  uni  chiar cred ca mierea se  poate strica shi   cind  se  strica se zahariseste.


pus acum 14 ani
   
cetin
Apicultor

Din: jud. BT
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 77
Ar fi bine sa ne obisnuim sa nu mai folosim termenul de zaharisire si sa folosim cel de cristalizare pentru a nu duce in eroare un cumparator neobisnuit cu mierea si care poate face o asociere cu zaharul!!! Mierea se autoconserva si in conditii proprice de pastrate (temperatura si umiditate) nu isi schimba proprietatile. Prin incalzire da. In conditii normale mierea se afla in stare cristalizta, chiar si cea de salcam doar ca cristalele ce se formeaza sunt foarte fine si dau o alta impresie.

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
alin2770
Apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 62
aici ai dreptate. se poate crea o confuzie si cum ziceti si voi mierea in stare cristalizata e f buna si nicdecum stricata sau inmultita cu zahar. deh... ce sa le faci?

pus acum 14 ani
   
crombra
Apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1107
Fratilor,
puneti umarul la convingerea consumatorilor ca mierea cea mai buna este cea 'virgina' adica  asa cum iese de la centrifuga.
Cea poliflora si toate sortimentele in afara de cele care nu cristalizeaza se pastreaza si se pot vinde in stare cristalizata. Eu am reusit sa conving pe unii prin argumente solide ca este bine sa pastreze mierea vrac cristalizata si sa topesca (daca doresc) atat cat este necesar pentru consumul saptamanal.
Si un alt aspect faceti tot posibilul si filtrati mierea cat mai bine imediat ce iese din centrifuga. Astfel scapati de oboseala de a o lua inca odata la mana.


_______________________________________
Mierea e dulce dar cu cata  truda amara se scoate.
                                          

pus acum 14 ani
   
alin2770
Apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 62
pai degeaba incercam noi sa ii convingem pe altii, daca nici apicultorii nu stiu asta...(unii)

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la