Pentru Florinochea. Da, ridicarea paletului se face cu carligul de la macara. E adevarat ca inaltimea tevii de ridicat nu permite decat un magazin pe corp, daca punem al doilea magazin , acesta depaseste inaltimea tevii. Ce e adevarat e ca nu plecam cu stupii nerecoltati, si cu max un magazin, stupii au sita anti-varooa pe fund, deci nu sunt riscuri de hipoxie chiar la familiile foarte populate. Filme cu camionul incarcat am avut, le-am pierdut insa. O sa incerc sa fac la anul.
Andrei, cand puneti o magazie teava vine la ras cu capacele sau le depaseste ,ar fi pb daca teava ar fi la nivelul la a doua magazie, daca in general s-ar merge pe doua magazi. Mi se pare cel mai reusit palet :permite manipularea si cu macaraua si cu motosti - cand se ierneaza ,se ierneaza direct pe palet ,sau se orienteaza toti cu fata la sud - intre macara si palet folositi cablu sau lant (prelungitor)pentru manipulare mai usoara?
Salut Florin, Cand exista un singur magazin pe corp, cu tot cu capac ramane atata loc incat carligul macaralei sa intre perfect. Problema apare insa la al doilea magazin, teava e depasita , deci imposibilitate de manipulare. Familiile ierneaza direct pe palet,indiferent de orientare. Toate familiile au fund anti-varoua. Familiile de productie, in totalitate. Nucleele pe 5rame , un patrat cu latura de 15 cm.
abeja Apicultor Din: alcala de henares
Postari: 769
D-le Andrei ati auzit de "roii de mizerie" ? Acesti roi se formeaza vara in zonele aride din Alpii de Inalta Provenza si este o reuniune de roiuri care ar ajunge la 100kg.Este adevarat?
Dragi colegi, Mos Nicolae a fost generos cu noi, caci iata ce am gasit azi-de dimineata in cutia postala electronica: un raspuns aprobator din partea d-lui Gilles Ratia privitor la un eventual curs de crestere a matcilor . Ma incearca un sentiment de bine… Jos, sub raspunsul sau e mesajul pe care i l-am trimis pe 5 noiembrie. AM sa adaug si traducerea numaidecat.
Bonjour Andrei,
Désolé de vous répondre si tard, j'étais sur des petites îles indonésiennes sans connexion Internet pour étudier la cueillette de miel d'Apis dorsata dans les arbres immenses. Je suis maintenant arrivé à Flores où je peux enfin me reconnecter.
Bien entendu cela sera un plaisir et un honneur pour moi de revenir encore une fois aider mes amis apiculteurs roumains.
Je reste en Asie jusqu'à fin février 2010, ensuite je dois aller au Canada donner des conférences jusqu'au 15 mars puis en Argentine jusqu'à fin mars. Je serai donc de retour en France à partir d'avril 2010 et disponible pour vous.
APISERVICES Groupe de Recherche et d'Assistance dans la Coopération Apicole "Le Terrier" F-24420 Coulaures - FRANCE
Téléphone : +33 (0)5.53.05.91.13 Mobile : +33 (0)6.07.68.49.39 Ne pas composer le (0) en dehors de la France Skype : ratiaonline Freebox : 08.72.86.91.13 Email :
-----Message d'origine----- De : Andrei CIRESESCU [mailto: ] Envoyé : jeudi 5 novembre 2009 22:29 À : Objet : RE : RE : Apiservices contact
Bonjour M Ratia,
Ca fait un moment depuis mon dernier e-mail. Je tient à vous féliciter pour la qualité de president d'Apimondia, vous souhaitant beaucoup réalisations. Je me permet de vous soumetre à l'attention un sujet concernant l'apiculture de Roumanie. Au nom d'un group d'apiculteurs(producteurs) roumains, je voudrais vous faire une invitation en Roumanie pour 2010, l'objet sera de refaire en quelques sortes, le cours d'elevage de reines que vous avez effectué à Constanta, en 2008. J'aimerai bien par ce mail avoir un acord de principe de votre part, ensuite une proposition commerciale vous sera envoyé.
Regret ca raspund atat de tarziu, ma aflu in arhipelagul Indonezian , fara conexiune Internet, si studiez stilul de recolta a Apis Dorsata in arbori giganti. Am ajuns la Flores unde pot avea in sfarstit o conexiune la Internet.
Bineinteles, imi face o deosebita placere si onoare sa revin si sa ajut bunii mei prieteni apicultori romani.
Raman in Asia pana la sfarsitul lui februarie 2010, dupa care voi fi in Canada pentru o da conferinte pana la 15 martie, dupa care in Argentina pana spre sfarsitul lui martie. Ma voi intoarce deci in Franta in aprilie 2010 si voi fi disponibil pentru a discuta.
Ramanem in Contact, Salutari tie si tuturor prietenilor romani.
Am inceput anul in tromba. Am facut cu Michel in jur de 40 de roi sambata si duminica. Din fiecare familie Dadant pe 10 rame, am tras trei roi: 1 rama cu rezerve la margine - si albina acoperitoare 2 rame cu puiet de preferinta capacit - si albina acoperitoare 3 rame cu foite de crescut.
Roii s-au tras din familii cu matci de anul trecut(care nu mai urmau sa devina fam de productie). Matca de anul trecut a fost transferata intr-unul din nuclee, ceilalti doi tragandu-si botci de salvare. Acestia vor primi in mai (cand incepem picking-ul) matci selectionate si devin fam de productie.
Fam susa si cele doua nuclee. Al treilea roi ramane in stupul pe 10 rame. Celelalte douasunt mutate intr-o alta mocatie.
Lucrul la ferma – poza de andrei_calinescu, in INTRETINEREA ALBINELOR · 64.6KB
Roi gata de transport. Odata ajunsi la locatia de destinatie, au primit 1,5 l sirop in care s-au adaugat praf de plante medicinale. Cutiile albe sunt din polistiren.
Lucrul la ferma – poza de andrei_calinescu, in INTRETINEREA ALBINELOR · 67.9KB
Aport puternic de necta&polen de la aceasta planta din familia crucifere(sora cu rapita). Se gaseste pretutindeni in vii, mierea insa cristalizeaza foarte repede.
Lucrul la ferma – poza de andrei_calinescu, in INTRETINEREA ALBINELOR · 73.2KB
buna andrei,ma bucur sa cunosc multe lucruri din cunostintele tale,cred ca toti avem de invatat unii de la altii si cred ca" concurenta stimuleaza si ajuta la progres".Am vazut in video-urile postate de tine cum se incarcau niste containere,vreu sa spun ca de mult timp ma "roade"ideea cum s-ar face stuparit in containere.Cred ca am sacapa de niste taxe inutile(impozit remorca,inspectie tehnica etc)Stiu ca in alte tari se lucreaza diferit fata de la noi si as vrea sa stiu ce stii de aceasta tema.Atasez o fotografie si astept impresia tuturor.va salut
Lucrul la ferma – poza de nicomico, in INTRETINEREA ALBINELOR · 29.2KB
buna,nu stiu cat costa asemenea container.Ideea mea era ca cineva care face confectii metalice daca s-ar putea face asemenea container.Eu am dat acele detalii pentru a arata cum se poate face piciorele de sprijin ale containerului.
orbanstefan64 Moderator Din: sighisoara
Postari: 1385